mam zistenu tetaniu, dost mi mravencia a trpnu ruky a nohy, viete nieco poradit? lekar mi dal iba obycajne magnezium modre, ale vobec nic nepocitujem z neho, dakujem
Tetania
ja mam odskusanych viac veci, najlepsie vidim ucinok ked berem horcik od sunday natural je tam viac kmenov horcika je prirodny, a tryptofan
treba to preberat s doktorom, ake mnozstvo magnezia ;)
zmen lekára... obvykle odporúčajú MgB6
pri tetánii je zvýšená spotreba magnezia..
tak kup si aj šumivé kupiš bežne v kauflande,tescu,lidli za 0,99€
ja pijem každé ráno 1tbl + pol citrona alebo celý,
+ magne B6,
-apropo nemá sa užívať spolu s mliekom , 2hod pred a 2 hod po nepiť, nejesť mliečne vyrobky, lebo mlieko znizuje vstrebavanie magnezia...
-možeš si kupiť aj vodu Magneziu
-a jesť banány..
Liecbu netreba zanedbat, lebo to ochorenie postupuje stale vpred. Ale magnezium ako jediny liek proti tomu je asik malo. Ono sa to moze prejavit neskor az ako psychoza, cize ber na to nejake prasky. Aj mojmu kamosovi sa trasu ruky, ale tak 'setci mu pomahame ako sa len, stale to da, potom sa trasie sice cely.
Dôležité je správne dýchanie, treba sa naučiť správne hlboko dýchať, spravjym dýchaním môžeš zlepšiť svoju chorobu.
Magnezium užívaj aj v prirodzenej forme zo stravy..oriešky, semienka, dostatok ovocia a zeleniny. Dôležitý je aj vapnik.Upraviť trávenie. Odporúčam užívať trstinovú melasu, tá obsahuje asi všetko čo človek s tetaniou potrebuje. Okrem vit.C ;) ten musiš doplňať.
Ja pijem Magnesiu, hroznový cukor s horčíkom a bylinky na ukludnenie(rumanček a medovka). Ďalej čaj rooibos(ma veľa minerálov).
Neviem či mávaš aj tetanicke záchvaty no v takom prípade pomáha šumivé magnezium(rýchlejšie vstrebávanie) a teplo(ľahnut pod deku s termoforom, nohy do lavora s horucou vodou atď...