Začínam byť vyšinutá

Príspevok v téme: Začínam byť vyšinutá
Blazniva

Citim sa hrozne. Tento stav trva uz cele roky, no ja sa odmietam liecit, lebo ja k psychiatrii dôveru nemam. Psychiater ma na teba par minut a dalsi prosim.
Ide o to, ze ja neviem co je pravda. Trpim asi OCD, teda nie asi ale urcite. Ja to mam so vsetkym: dvere, plyn, som novinarka a pisem clanky a týka sa to aj toho, ja vsetko chorobne kontrolujem, hovorim si hlasne vsetky postupy aby som si ich lepšie pamätala. Som schopna sa vratit domov a kontrolovat plyn. Som schopna sa zobudit o polnoci a ist kontrolovat zamknute auto ci dvere od domu. Som schopna desatkrat po sebe pozriet na pracu a vidiet, ze tam svoje clanky do prace uz hotove mam a aj tak si tie clanky o hodinu budem zas kontrolovat. Strasne ma to obmädzuje, idem na nakup a desat minut kontrolujem dvere od auta ci ich zamknem, skusam to ignorovat a mam obrovske uzkosti, doma mam pokreslene postupy ako som čo všetko a kolkokrat skontrolovala. Nezvladam to, nici ma to, niekedy sama sebe neverim, napríklad napisem clanok do prace, viem, ze som ho napisala, ale nieco v mojej hlave mi hovori, že som ten clanok nenapisala alebo este horsie, hlasy v mojej hlave mi hovoria aby som ten članok vymazala a zacala ho pisat znovu, co je praca na hodinu. Samozrejme, zdravy rozum este trochu mam a nikdy som po sebe svoju robotu nevymazala a neznicila, ale tie moje pocity a demoni ma ničia a preco je moja hlava proti mne? Ved môj rozum a mozog ma byt môj spojenec preco ma chce zabit alebo znicit? Obcas stracam nervy a zacnem plakat, uz som hodila aj tanier o stenu, keď ma napadli tie vtieravé myšlienky.

Ediakara

Tvoj mozog ta nechce znicit len trpis chorobou a bolo by dobre zacat ju liecit. Da sa z toho vyliecit. Su na to aj lieky co zmiernuju napatie a ked sa k tomu prida psychoterapia malo by to pomoct. Pestovat si tu chorobu a trpiet nepovazujem za idealne riesenie. Lekari su vselijaki, nie kazdy je dobry to uznavam. Mozes si pozriet na nete recenzie na lekarov a podla toho vyberat. Ak by ti aj tak nesadol stale ho mozes vymenit.

nerobimsisrandu

A co tak si zaobstarat diar, kde by si si to zapisovala...napriklad, ze si RIADNE skontrolovala plyn alebo auto o 18:00 a odfajkla to, cize ak zacnes pocitovat uzkost skontrolovat cosi, pozri sa do diara, kde mas zaznaceny a odfajnuty cas skontrolovania tej-ktorej veci, aby si nemusela znova o polnoci.