Venček a sociálna úzkosť

Príspevok v téme: Venček a sociálna úzkosť
Ahhg

Tento rok budeme mať na gymnáziu venček a mám s tým veľký problém. Mám totiž sociálnu úzkosť. Musíme chodiť na krúžok, kde budeme asi precvičovať to tancovanie, je to povinné, lenže ja sa už teraz bojím. Ako som povedal, mám sociálnu úzkosť, nechcem byť v intímnom priestore niekoho, s kým nemám nejaký citový vzťah a už vôbec sa s ním držať. Ako môže byť toto povinné?? Čo mám ísť k psychológovi, aby mi dal nejaké lieky na upokojenie alebo čo?

Ahhg

Ako tak čítam vaše príspevky, tak som už rozhodnutý, že tam ísť nechcem. Čo ak sa mi ale potom triedna učiteľka nejako pomstí alebo mi bude robiť naprieky? Napríklad mi bude dávať horšie známky pri odpovedi, než by som si zaslúžil.

Ediakara

Antilopa: u mna detto, tiez som tancovat nevedela, bola introvert, totalne drevo. Tiez som pri povinnych tancekoch ostala vzdy na ocot, ziaden chlapec so mnou nikdy tancovat nechcel. Ale ucitelky ma aj tak vzdy vyhanali na parket ze musim. Jak som to nenavidela. Toto mali uz davno zrusit, povinne tanecky. To je tyranie urciteho typu deti. Ja doteraz netancujem ani tancovat neviem. Nebavilo by ma to. Radsej chodim do prirody, na hory, na tury. Tam sa citim dobre. Mam okolo seba rovnako naladenych ludi a chodime spolu. Tanecky nikdy v zivote k nicomu potrebovat nebudem, doteraz ich nenavidim a ten pocit traumy ked ma k tomu nutili vo mne asi zostane navzdy.

antilooopa

Bože, ako som ja nenávidela tanečnú a potom ten venček bol hrôza. Samozrejme nás bolo viac dievčat a prvé sa rozchytali tie sebavedomé, ja ako introvert som vždy ostala na ocot a tancovať som musela s iným nežiadaným dievčaťom a ešte pritom robiť mužského partnera pri tanci, takže ani tancovať dodnes ako žena neviem. Len ako muž. Za toto sa dali prachy, potom šaty, topánky, celé zle. Nikdy viac by som tam nešla, keby som vedela, že to bude taká katastrofa.
Radšej kopať v bani uhlie, ako tanečná-trauma na celý život.
Aj keby si mal predstierať maláriu, tak tam nechoď.

Ediakara

Tiez nechapem ako moze byt toto povinne. Nie kazdy vie tancovat, nie kazdy ma z toho radost, niekto z toho moze mat uzkost a stres. Mali by brat ohlad aj na taketo decka a nikoho do nicoho nenutit. Nemozes sa z toho vykrutit? Tomu psychologovi mozes skusit zajst.

Ahhg

noktovie: Hej, je to tak, možno to bolo kedysi inak alebl neviem

swistica: To máš pravdu, nie sú za to známky, takže z toho nemozem prepadnúť ani nič... Skúsim to teda nejako vymyslieť, môžem teda aj povedať, že mám nejaký iný krúžok, to je dobrý nápad.

swistica

To mam najradsej tieto skolske reci, ako je nieco povinne. Povinne je absolvovanie skolskych predmetov ako su matematika, anglictina, telocvik atd. Vencek urcite nie je skolskym predmetom. To by vam ho museli znamkovat, musel by byt na vysvedceni a nemohli by od vas chciet poplatok pre ucitelov tanca.
Ak by si to vsak nahodou spravili ako predmet, ze napr. nejaka estetika, alebo spolocenska vychova - vtedy to ries ako oslobodenie od telocviku. Potvrdenie ti da obvodny lekar.
Ak to ma skola ako kruzok (co tak bude na 99,9 %), tak tam ist nemusis. Proste povies, ze sa nezucastnis. Napriklad v tom case uz mas nieco ine.

Ak si to nevies vykecat ty, nech to triednej oznamia rodicia.

noktovie

venček na gymnaziu???
u nas sme mali venček v 8 či 9 triede? neviem už, a ja som nebola z istych dovodov,... nebolo to povinne...