Citalec, po akom case zabral?

Príspevok v téme: Citalec, po akom case zabral?
Vivivi

Ahojte, viem že táto téma sa riešila už viackrát ale chcela by som vedieť, najlepšie od tých čo tento liek užívali..po akom čase im cca zabral, teda či naozaj cítili zlepšenie, ja ho beriem necelý tretí týždeň a viem, že začiatky môžu byť horšie a aj boli, mala som triašky, vnútorný nepokoj atd..o niečo sa to zlepšilo ale stále mam pocit akoby takeho strachu a vnutorneho nepokoja a to hlavne ráno potom večer sa to zvykne zlepšiť ale nejaké očividne zlepšenie zatiaľ nezaznamenavam tak som myslela že by mi možno pomohlo vedieť ako to zvládli iní, ďakujem vopred za reakcie:)

tomas 12345

swistica :

Píšeš to tak ako keby všetky depresie vznikali na základe chemickej nerovnováhy. V skutočnosti však väčšina depresii má svoj určitý dôvod, kým len okolo 10% depresii je bez udania dôvodu následkom tej chemickej nerovnováhy.

Vivivi :

A nebolo by lepšie zmeniť myslenie a prestať sa trápiť nad tým čo si druhý o tebe myslia? Ja som sa tým tiež dakedy zapodievať a mal som zo života peklo, odkedy ale neriešim názory ostatných na mňa odvtedy sa môj život oveľa zlepšil. Nestaraj sa čo si o tebe myslia druhí, skôr sa zaoberaj tým čo si o tebe mysli Boh.

Vivivi

Áno, mam to takto predpísané od lekarky ale spím celkom dobre :D a po postupne citim zlepšenie uz to nieje taký vnútorný nepokoj, že som nevedela ani v klude sedieť ani ležať teraz už len niekedy pride ešte ten úzkostny stav, najčastejšie ráno ale postupne mam pocit, že sa to lepší :)

Erik Gross

Prečo vlastne užívate až desiatku večer? Osobne nevidím zmysel v užívaní plnej dávky SSRI-ov večer. Ak, tak celú ráno a polovičku večer alebo iba celú ráno. Ale to zrejme závisí od lekára. Laicky povedané, toto nie sú lieky na dobrý spánok a niektorí pacienti, keď užijú tabletku večer, ani nemôžu dobre spať.

swistica

Tomas 12345 - vsimla som si, ze sa v kazdej teme vzdy cloveka opytas, z coho ma uzkosti, depresie a pod. Neviem aku odpoved tu cakas, no podla mna tieto problemy vznikaju kvoli chemickej nerovnovahe v mozgu.

Vivivi

Úzkosti som mavala už dlhšie len som to nikdy neriesila nejako, jednak náročné detstvo a jednak som stale kladla príliš veľké nároky na to čo si kto o mne myslí akú ma o mne o mienku a bola som už v stave, že som si myslela že som zlyhala, budila som sa s busenim srdca a uzkostnym stavom a negatívnym myslením asi vo všetkom už, a potom tie uzkosti pretrvavali a pretrvávali uz som sa nevedela z ničoho poriadne tešiť a hlavne teraz v tych prvych dvoch týždňoch čo beriem tie AD sa mi tie uzkosti zhoršili aj ked uz teraz nie v takej miere ale bolo to ubijajuce obdobie tak som chcela vedieť či aj tie lieky pomôžu keďže viem, že to nieje všetko a je potrebné zmeniť aj myslenie :)

Vivivi

S lekarkou komunikujem, tá radí nech počkám, ze by sa to malo zlepšovať, beriem 10mg večer, ale zo začiatku som týždeň brala len 5 a mala som celkom ťažké tie prve dva týždne teraz uz su tie vedľajšie priznaky minimalne skôr citim akoby taky strach a smutok ešte počas dňa a únavu niekedy príde úľava ale tak upozorňovala ma na to, že to zaberá po dlhšom čase. Beriem to na úzkostnu poruchu spojenu s čiastočnou sociapnou fóbiou a viem, že na každého to pôsobí individuálne ale asi mi tak trocha pocitovo pomaha vedieť či to takto mal niekto alebo aspon podobne, niekedy je dobre vedieť, ze v tom clovek nieje sám, každopádne vám ďakujem za odpoveď

Erik Gross

Skúste sa poradiť so svojím lekárom. Možno potrebujete vyššiu dennú dávku. Dôležité je, že nemáte serotonínový syndróm, no ak cítite nepohodu aj v treťom týždni užívania, odporúčaná dávka vám nemusí zaberať dostatočne.

Erik Gross

Dobrý deň, niekomu po týždni, inému po dvoch. Je to individuálne, nemôžete sa pýtať na skúsenosti iných, pretože niekomu zaberú SSRI po 5 dňoch, resp. pociťuje, že začínajú pôsobiť, iný je inak vnímavý na to isté liečivo alebo jednoducho potrebuje vyššiu dávku, alebo iné liečivo zo skupiny SSRI alebo inej skupiny antidepresív (závisí to od stavu). Každý má iný problém, iný chemizmus mozgu a inak metabolizuje liečivo.