Ťažká depresia počas školského roka

Príspevok v téme: Ťažká depresia počas školského roka
emma022002

Ahojte vsetci! Neviem, ci mate niekto podobne problemy, ale prosim vas o radu.
Chodim na 1 nemenovanu SOŠ, ktora sa nachadza v Bratislave - Raca. Nehovorim, ze nemam kamaratov a kamaratky, ale so spoluziakmi az tak dobre nevychadzam. Aby sme si rozumeli, bavime sa, vsetko, ale to je maximum. Kebyze sa s nimi nestretavam kazdy den v skole, tak ani by ma nenapadlo ich kontaktovat.
Ucim sa tak zvycajne na 3, skola ma nebavi, neviem co do buducna atd.
Cely skolsky rok, s vynimkou prazdnin byvam v hlbokej depresii - malo jedavam, malo komunikujem, skoro vobec sa nesmejem a celkovo som podrazdena a v zlej nalade. Akonahle pridu prazdniny, vsetko ok, dobra nalada, jednoducho vsetko sa da do normalu, ale po zaciatku sk. roka opat tazka depresia.
Tento rok ma caka maturita a do toho aj prijimacky na vysku, to naozaj netusim, ako to zvladnem.
Uz tyzden pred zaciatkom som zacala mat depresie a uzkosti. Posledne 2 mesiace minuleho sk. roku som kvoli tymto stavom uzivala Guajacuran - nie vzdy, niekedy som si pomahala alkoholom. Sice ho neznasam, protivi sa mi, ale citila som sa omnoho lepsie a takmer aj zabudala na problemy.
Prosim, poradte mi nejake antidepresiva, ktore by moju situaciu pomohli zvladnut. Najlepsie volnopredajne. Mam este doma cele balenie liekov Frontin 0,5mg, ktore mi raz bolo predpisane, len som ho neuzivala.
Co sa tyka psychologa, prip. psychiatra, specialistov tohto druhu uz navstivit odmietam. Navstivila som oboch, bolo to pre mna len ponizenie a v nicom mi to nepomohlo.
V lekarskej sprave mam diagnozu: Epizoda tazkej depresie s psychotickymi priznakmi.
Budem vdacna za kazdu radu.

tomas 12345

Keď ťa teda spolužiaci nesikanuju a nerobia zle, prečo máš z tej školy také depresie ?

BezNarokov ;

A z čoho máš depresie ?

BezNarokov

Ak nechces užívať antidepresiva a nechceš ist odbornikovi (psychologov je veľa, nie vsetci su idioti) alebo nechces skoncit pri nelegalnych latkach, tak sa musis s tym naucit zit. Maj konicky, rob co ta bavi, nestaraj sa o ludi ani sa nesnaz pomoct svetu, staraj sa o svoje stastie, v druhých ludoch ho najdes tazko. A skolu neber vazne. Zmaturuj nejako mas to z krku. Vysoka skola je top ak chces robit nieco velmi konkretne, ak nevies co chces robit, studuj co ta zaujima. Samozrejme svet potrebuje inzinierov, takze ak si technicky typ, mas vyhrate. Ak chces nieco humanitne studovat, tak rataj s tym, ze na 75% to co si vystudovala nebudes robiť.
Ja mam depresie uz 10 rokov a zijem s tym v pohode. Relatívne.

SiriusBlack

Rano a vecer dve tabletky L-Tryptofanu. Ten zabezpeci dobru hladinu serotoninu. Na spanie Persen alebo Medovka, chmel, valeriana od MedPharma.
Ak ti skola nerobi dobre, nerozumiem tvojmu zameru ist na VS. Ten jeden rok uz nejako doklepes a radsej chod pracovat.