Zivot pri mori - kde?

Príspevok v téme: Zivot pri mori - kde?
Ovecky

Je tu niekto, kto vymenil SK za zivot v inej krajine, kde je more? Potesim sa skusenostiam, ktore mi napisete. Zvazujem trvale prestahovanie sa do krajiny, kde je more, pretoze som vodna bytost a neviem bez neho byt. Kde je more, tam som v klude. Ide o to, ze to (zatial) musi byt iba v Europe. Najviac sa mi pozdava juh, juhozapad Anglicka. Co myslite? Paci sa mi aj Francuzsko, ale neviem ich rec, ledva mi vosla do hlavy anglictina a vo Fr by som bola stratena. A anglicka architektura mi je blizsia. Znami ma odhovaraju, ale ja nechcem zit v Londyne, ani v Birminghame, Manchestri ci podobne, proste niekde v mensom meste, na dedine, dolu pri mori, tam ani tolko cudzincov nie je. Ak by to nemusela byt Europa, tak sa mi paci Kanada, alebo Novy Zeland, lenze tam by som sa musela vydat, takze pase.

AnikaEr

Ja by som hned menila za Jadran, chorvatsko. Ked sme boli lodou od www.boataround.com v Chorvatsku, vsetci ludia vyzerali tak bezstarostne, ako keby ich nic netrapilo. Asi to bude tym slnkom a zivotom pri mori..Sice toho nemali vela, nemali krasne domy, ale boli stastni a tuto spomienku si vezmem do hrobu.

Janna478

Tak vyskúšaj ten juhozápad Anglicka, možno sa ti tam podarí nájsť si dobrú prácu a už na ostatné si zvykneš.

indivisible

more, predstavila som si, ze chces aj teplo, ale ked ti staci aj studene more, tak vela angickych mesteciek je peknych, aj ostrovov, vacsich aj mensich, mozes googlit, kde by sa ti pacilo, vsade je nieco ine pekne

pauluska, zaplat si sukromneho lektora, naucis sa

marek1264861

Perth Austalia. Indicky ocean, teplota vody uplne perfektna. Nadherna krajina, skveli ludia, skvela strava. vsetko made in australia, anglictina. Nie je tak husto osidlena cast ako ine casti Australie. Nie je o com. Zil som tam. Mam tam vybraty aj cintorin :) A da sa tam vycestovat normalne legalne. Aj legalne pracovat. AK nemas zavazky, nie je o com..

Pauluska

Docela závidím ľuďom, ktorým akýmsi prirodzeným spôsobom ide učiť sa angličtinu alebo iné jazyky, ktoré sú dnes dôležité, ja som z angliny ledva zmaturovala a to som sa ju doslova drvila. Som prirodzený antitalent na jazyky, pre mňa je to obrovské utrpenie, ani výslovnosť či prečítať poriadne neviem. Toto ma hrozne brzdí a vlastne priklincováva v Československu.

ajJAchcem

prečo by si sa v Kanade alebo na Novom Zelande musela vydať? :-D ved napr. na fb je jedna dievcina ktora sama cestuje po svete, a niekde príde a najde si tam prácu,..a tak...
vsetko sa dá... napr taká Kanada je si myslím z hladiska práce by nemal byt problem, napr. ak mas vztah k detom mohla by si opatrovat,... a ked budes mat zmluvu ci ako to tam maju ziskas výza..
moja známa je uz v USA asi 5 rokov, ...opatruje deti...

ale inak aj ja chcem ale ja zas Francuzsko, idem sa zacat učiť reč.. čo sa týka práce s tou nemám problem v mojej oblasti tam nebudem mat problem sa zamestnat, moja profesia tam zaraba 2000€ v cistom..

Ovecky

Presne aj mne, ako pise uzivatelka nizsie, Skandinavia je tiez super podla mna, ale zasa jazyk a tam by som sa sama neodvazila. v UK mam aspon par znamych, keby daco. Nie je na skodu mat po ruke kamaratov. Neviem co ma vacsina ludi proti UK klime, mne by vyhovovala, ja horucavy vyslovene neznasam, odpadavam z nich. Aj ked, moze to byt trocha depresivne. Ale pre mna by bolo depresivne zit v horkach, kedze mam citilivu pokozku a vsade sa spalim, vypehaviem, alebo sflakatiem :D

Pauluska

Pravdu?
Anglicko by som ti dosť závidela. Imponuje mi jeho melancholické a upršané počasie, aj keď ja nemám rada multikulturalizmus, ktorý by mi tam dosť vadil. Všetko má pre aj proti.