Zlomenina

Príspevok v téme: Zlomenina
Jankaaaa23

Ahojte,
Od 27.7 do 27.8 som mala sadru na nohe. Zlomila som priehlavkovu kost na lavej nobe co ide k malicku. Ked som mala sadru dole, doktor zkonstatoval ze som ju mala v zlom tvare, zmenila sa mi klemba nohy a aj vsetky priehlavkove kosti akoby vcuclo k sebe. Takže to vizera akoby som stala na spičkách. Kontrolu mam o dva tydzne. Zatial si ju mam obvazovat elastickych obvazom, mat ju v botaske a cvicit clenok
Myslite ze si ju mozem na noc vyzut ??
Aj vam sa takto zdeformovala noha ?

swistica

To akoze si len tak skonstatoval a hotovo? Za ten cas, co si mala nohu v sadre ti nerobili kontrolne RTG? Bezne sa zlomenina este kontroluje aj po zasadrovani.
Podla mna by si sa mala objednat k nejakemu specialistovi a konzultovat problem.

petronneta

Teniska a elastický obväz majú nohu chrániť. Takže si ju môžeš vyzuť, ale Ty sama budeš vidieť, či nemáš mimovoľné pohyby nôh, alebo niečo, kvôli ktorým tej nohe vadí, že nie je tak fixovaná v noci. Predpísané cvičenia opakuj nielen toľkokrát, ako máš v letáčiku na cvičenie uvedené, ale častejšie. Po zlomeninách sú deformácie časté, takže poctivo cvič - viackrát denne a ozbroj sa trpezlivosťou. Ono tá noha ešte dlho nebude ok, okrem svalstva potrebuje obnoviť aj krvný obeh, takže si to podľa citu masíruj nejakým krémom s kostihojom pri preväzovaní. Potom budeš aj tak chodiť ešte na rehabilitáciu.