Byt rozvod

Príspevok v téme: Byt rozvod
Prrezyvka

Ahojte. Kupili sme byt s manzelom, ktory sme chceli prenajimat, ale momentalne sa rozvadzame. Zatial som u mamy s detmi, ale chcela by som sa tam s nimi nastahovat, ked sa dokoncia este nejake prace na byte. Splacat uver na byt budem tym padom ja, ale zaujimalo by ma ako to potom vyriesit s vyrovnanim ? Alebo ako riesit situaciu najrozumnejsie ? Som na rodicovskej dovolenke takze sa uver momentalne na mna prepisat neda a nema mi ist kto ani rucit. Bojim sa situacie, ze by som ja splacala po rozvode uver a nakoniec by som ho musela este z vyplateneho vyplacat. Da sa to nejak pravne osetrit ?

amelia hutnikova

porozmyslaj ci je rozvod jedinou moznostou. jediny kto bude trpiet budu vase deti. to oni budu musiet znasat nasledky vasich chyb. ja som to zazila. a den co den som sa pytala: co som spravila zle ked moji rodicia uz nie su spolu? urcite je to moja vina. deti potrebuju mamu aj otca. ja o tom viem svoje

zena

Nie, nedá sa to nijako právne ošetriť tak, ako to máš vo svojich predstavách. Byt totiž patrí do BSM, a tá sa rieši AŽ po rozvode. A áno, ak ho chceš ty, potom hypotéku budeš splácať len ty a musíš manžela vyplatiť - to hovorí zákon, ale záleží, ako sa vy dvaja dohodnete a s čím budete obaja súhlasiť. Ty si tu už bola a pýtala si na alimenty. Na právnika sa vykašli, najmi si advokáta už na rozvod, kde sa bude zároveň riešiť aj výživné. Až potom sa môžeš zaoberať bytom v spoločnom vlastníctve a ostatným majetkom - samozrejme za účasti advokáta.

Defcon

Presne tak. Tuto nedostanete dostatocne osetrenu pravnu pomoc a len riskujete, ze sa budete drzat nejakej hluposti. Jednak sem nedate dostatok informacii a jednak nemate ziadnu istotu kto vam tu vlastne poradil, nakoniec by ste tu dopadli, ze vas tu dopletie nejake 14 rocne decko s mudrymi vetami z clanku z nejakeho casopisu. Ako prvy krok doporucujem ist za advokatom.

mirec411

Je to otázka na právnika, nie tu... Ale riešenie bude zrejme ľahké. Predpokladám dohodu o splácaní úveru cestou vzájomnej zmluvy medzi vami a priateľom. V podstate vám môže tento byt predať do výhradného vlastníctva s tým, že preberiete splácanie úveru na seba. --- Lenže bez dohody s právnikom to nepôjde. Bez právnika nerobte ani krok.