Neskutočný strach z komunikácie

Príspevok v téme: Neskutočný strach z komunikácie
Koloniaaaaal

Ahojte mam taky problem už strašne dávno sa mi stala taka vec ešte na základnej škole mi spolužiačka zrobila orálny sex bol to koniec 9 ročníka všetko bolo v pohode až pokiaľ sa to o dva dni neskôr všetci nedozvedeli začali sa mi smiať z najlepších kamarátov sa zrazu stali najväčší nepriatelia stále sa hovorilo len o tom tie letné prázdniny ktoré prišli boli najhoršie v mojom živote bol som u babky a strašne ma ta trápilo nechcel som nikoho stretnúť z triedy ešte dobre ze BA je dosť veľká hanbil som sa ako pes stále som len myslel na to..... najhoršie potom bolo keď som išiel na strednú školu tak tam išli aj spolužiaci/ky zo základnej celú strednú som sa len bal aby sa to nedozvedeli ostatní spolužiaci s ktorými som bol v triede neviem prečo ma to vtedy tak trápilo teraz mam 24 a je mi to úplne ukradnuté no ale za ten čas sa niečo vo mne zlomilo a ja som sa začal báť komunikovať s dievčatami som mega trápny až sa sám čudujem co to rozprávam mam neskutočný strach teraz keď to napríklad prirovnam keď sa niekto boji výšky tak predsa nepôjde liezť alebo obecne keď ma človek strach z niečoho tak presne toto pociťujem keď sa mam baviť s nejakou babou úplne mi vynecháva hlava neviem nájsť žiadne témy na rozhovor proste sa cítim ako taký chuj doslova...keď sa bavím s chlapmi úplná pohoda stále hovorím niečo srandujem všetci sa smejú ale pri babach sa neviem absolútne uvoľniť... Neviem ako sa cez to dostať trápi ma to čím ďalej tým viac a už ma normálne nebaví žiť neviem co robiť...

mirec411

Kolonial, tvoj problém s komunikáciou nijako nesúvisí so zážitkom kdesi spred 10 rokov. Úsmev u mňa vyvolalo strašenie, že kvôli orálnemu sexu môžeš začať koktať. To by na uliciach koktalo veľmi veľa chlapcov s nižšou sebadôverou... Lenže nekoktajú a bežne dokážu komunikovať s dievčatami. Ale je dosť podobných tebe, ktorí majú problém s nadväzovaním komunikácie. Niekedy ide o prejav veľmi nízkeho sebavedomia, ale väčšinou ide len o akýsi druh obáv z "verejného" rozprávania pred niekým, na kom chlapcovi (či dievčaťu) záleží. ------- Skoro každý (normálny) chlapec má obavy z toho, že sa pred dievčaťom strápni. Nie si výnimkou... Také obavy máš aj ty, čo je normálne. Prečo to tak je? Pretože väčšina chlapcov chce vyzerať dokonale, nechce urobiť chybu, chcú vyzerať ako dokonalí rečníci, ale v niečom robia chybu: - Nie sú sami sebou. Snahou "byť dokonalí" neukazujú sami seba, ale akúsi inú osobnosť, s ktorou sa nevedia a ani nedokážu stotožniť. práve to vyvoláva pocit neistoty a strachu z komunikácie, ktorý cítiš aj ty. ------ Čo keby si sa zbavil myšlienok o tom, ako máš rozprávať, aby si vyzeral dobre, zaujímavo, zábavne, dokonale...? Čo tak ostať sám sebou, nebáť sa stratiť pri reči myšlienkovú niť, nebáť sa ukázať, že nie si v rečiach práve dokonalý? No a na začiatok by 100% pomohlo, keby si každé oslovené dievča vnímal tak, ako vnímaš svojich kamarátov a staré známe kamarátky. Predsa na začiatku o nič nejde, ide len o tvoj záujem spoznať sa s tou, či onou, čo každej môžeš pokojne povedať. Vysmejú ťa? Sotva. Tiež predsa hľadajú prvé slová a tiež potrebujú čas na to, aby sa pri rozhovore s chalanom cítili uvoľnenejšie. Obaja ľudia na to potrebujú trochu času, nie iba ty. Nesnaž sa hrať nejaké dokonalé divadlo, nechci byť neomylný a neviem aký iný. Hovor tak, aby si to bol stále ty a nie niekto, s kým sa sám v sebe nedokážeš zladiť. A pamätaj: - Trápny začiatok vzťahu vôbec nie je taký zlý, ako jeho hlúpy a trápny koniec. Preto nemaj strach zo začiatku. Buď sám sebou.

Mariettta

Pubertaci vedia casto sikanou velmi ublizit. V tebe to vyvolalo nejaky blok ktoreho sa sam nevies zbavit. Odporucam navstivit odbornika - psychologa/psychoterapeuta. Ale ak by ti prvy nepomohol nevzdavaj to a skus ineho. Nie kazdy je dobry a nie kazdy ti musi sadnut. Ale ked natrafis na dobreho tak ti pomoze sa toho bloku zbavit. Ono to zas tak strasne tazke nie je ked vie ako s tym pracovat.

Klinickypsycholo

Su zname pripady, ze z oralneho sexu ma chlap oralne problemy a to je strata komunikacie. Mal by si zajst za psychologom so specializaciou na sexualitu, inak budes mat problemy do konca zivota. Urcite zacne koktat, ak uz nekokces, nepodcenuj to!
Objednaj sa u nas na topdoktor.sk pomozeme ti. Povedz, ze si z tohto fora a budes mat 20% zlavu.