Zdravim. Potrebovala by som pomoc. Pred 7 tyzdnami som si vyvrtla nohu ked som spadla. Kedze som bola vtedy mimo domova a mala ajtak bandaz (achilovku som mala zapalenu) takze som to vydrzala a natierala nohu a potom ked som sa vratila domov som chvilku oddychovala a tak isla az ku lekarovi. Ten ma poslal k ortopedovi a osetroval ma a nechal lezat 3-4 tydzne...Podliatina a opuch opadol mo stale ma boli a bola som uz aj u chirurga a ten ma poslal na rontgen no s kostou nemam problem. Lenze noha ma stale boli hlavne ked ju namaham alebo ked vela chodim a mam aj inu uz bandaz. Prosim poradte mi. Davam si aj maste aj obklad aj lieky a neutisuje to bolest. Prosim poradte mi ako si vyliecit clenok este inak ;;
Členok ma stale boli a nevedia mi zistit preco
tu je najlepšia akupunktúra,vyliečenie by malo byť rýchle
To som mal aj ja a mam zle spravy. Vyvrtol som si clenok , isiel k doktorovi, nic zlomene. Ale mal som natiahnuty nejaky väz v clenku. Bolelo to pod zatazou a bolelo to strasne dlho. Tusim 2 mesiace riadne a potom sa to zacalo upokojovat. Ale uplne ok aj pri sporte to bolo az za pol roka..... natiahnute väzy v clenku ci v kolene su problem na dlho.
Ahoj, ak si mala členok po zranení 3-4 týždne celkom bez záťaže, môže sa z toho spamätávať pár týždňov až mesiacov. Ja som mala v januári zlomený členok - šmykla som sa cestou do práce, myslela som si, že je to len podvrtnuté, tak som ho zafixovala a fungovala celý deň, až večer som išla pre istotu na rontgen a rovno som dostala sadru na 6 týždňov (našťastie kosti neboli posunuté, takže som sa zaobišla bez operácie a drôtov). Mala som sedieť alebo ležať s vyloženou nohou, ale celkom som sa naučila fungovať s barličkami (odstála som aj jeden metalový kocert!). Akurát potom, keď mi dali sadru dole, som chodila ako Quasimodo, kĺb členku zostal "veľký" s obmedzeným rozsahom pohybu. Nakúpila som si kompresné návleky rôznej hrúbky, ale nosila som ich dokopy možno dva týždne, lebo sa mi poriadne nezmestili do topánok. Doma naboso. Našla som si na nete cviky (dvíhať a spúšťať sa na špičkách (na rebríku), s pokrčenými aj s vystretými kolenami).
Čo mi asi fakt pomohlo (keď to zhodnotím s odstupom času), boli rehabilitácie - elektroliečba a magnetoterapia - akurát vo verejných zdravotníckych zariadeniach sa dlhšie čaká na objednanie, takže som sa tam dostala cca 3 mesiace od zloženia sadry, keď som už mala za sebou aj týždňovú lyžovačku.
Tlačila som aj rôzne doplnky - MSM, vápnik, mumio, makový olej - neviem, či mali nejaký efekt; (kúpila som si aj veľký wobenzym, ale zase mi do pár dní rozdrbal žalúdok, takže som ho ďalej neužívala)... A super tip od kolegyne (namiesto rôznych kolagénov z lekárne) - lyžičku práškovej želatíny rozpustiť v horúcom nápoji. Po cca pol roku fungujem skoro plnohodnotne, členok si cítim, len keď ide pršať.
Skús si od chirurga alebo všeobecného lekára vypýtať výmenný lístok na rehabilitácie, mne fakt pomohli.