Slovenský lekári a ich diagnóza ,,psychický problém"

Príspevok v téme: Slovenský lekári a ich diagnóza ,,psychický problém"
Olivia777

Čaute, píšem tu už vážne nahnevaná na celý náš zdravotný systém. Neviem čo sa deje ale stretávam čoraz viac ľudí ktorým lekári pri ich zdravotných problémoch tvrdia že majú niečo so psychikou. Je to vôbec možné? čo ľudia čo sa za seba nevedia byť a odídu nesprávne diagnostikovaný ku psychatrovi alebo psychologovi celý život berú antidepresíva ktoré nepotrebujú !!!! Prečo lekári všetko podceňujú a vyhovárajú sa na psychiku???
Ja som od detstva trpela zápchami, keď už som bola v 15. pri rozume šla som k lekárke a tá mi povedala že mám psychický problém .... tadá zápchy mám do teraz od bábätka výsledok nulové riešenie
Keď som v 21 mala bolesti brucha pol roka som mala ,,psychický problém" nakoniec mi vybrali slepé črevo
a teraz keď mam 26 mala som problémy s dýchaním je mi na vracanie po každom jedle krutila sa mi hlava pol roka !!!!! mám psychický problém??? !!!!!!! sama som si musela nájsť podľa mojich krvných vysledkov čo dráždni systém žliaz ako pankreas a štítna žľaza ,,, SAMA som si musela prísť na to čo mi je a vypýtať sa k lekárovi = tadá potravinová intolerancia, každý jeden lekár mi povedal že to bude psychické a dokonca som mala predpísaný frontin na upokojenie !!!! je toto vôbec normálne ? a potom nám povedia neradte sa medzi sebou nehľadajte na internete .... neverím viac lekárom lebo s ich prístupom by so mňa bola troska na liekoch !!! už som začala dokonca chvíľami pochybovať o svojom duševnom zdravý pre tie reči naozaj som si začala myslieť že si to namýšľam ... strašné strašné .... Vaše skúsenosti? alebo som takto pochodila jediná?

Pag

Za socializmu bolo tiez vela psych.pacientov, ale oni boli nepodchyteni (asi kvoli statistikam) ale ked tak spatne uvazujem, tak oni boli skutocne pometeni. Napr.jedna babka pravidelne vyhadzovala smeti z balkona a zakazdym sa snazila trafit plienky susedky (mala male deti), ktora byvala pod nou najma, ked robila spagety (a to sa fakt dialo) a tu babku nezobrali na psychiatriu. A potom jej nadavala, ked jej klopala na dvere, ze nech ide do ... pi.. inzinierka. Teraz je to viac podchytene, psychiatrov treba chapat, lebo su isto pretazeni a prepracovani, ale oni nemaju pravo na psych.problemy....

Zuzka8

Jo? A to na akom oddelení?

Ja som si už chcela sama platiť, som si myslela, že na intolerancie sa dá iba ako samoplatca. A to Ti dávali aj na jednotlivé zložky v potrave, napr. fruktóza, histamín?

Olivia777

mne robili testy normalne v nemocnici vypýtala som sa na ne podľa tých mojich príznakov som na to mala nárok, dieta úplne pomohla ... je to riešenie celého problému s potravinovou intoleranciou také jednoduché a toľko problémov kým nevieš čo ti je

linyda

Pozri, ide o toho ktoreho lekara. Ja tiez poznam tych menej lepsich, no poznam aj vynikajucich. Toto je o ludoch. Aj tie zdravotne problemy si nemusis riesit sama, staci zmenit lekara za takeho, s ktorym budes spokojna. Ved naco byt u takeho, s ktorym nie si spokojna.

Olivia777

Tu nejde o mňa ja si svoje problémy vyriešim aj si ich riešim. Zober si chudákov čo naozaj si nevedia dupnuť a tlačiť na lekárov naozaj im uveria naozaj berú antidepresíva a podobne a pritom treba hľadať reálny problém s trávením a podobne.. vieš koľko ľudí kvôli tomu trpí, písala som si s jednou slečnou čo mala x rokov gynekologické problémy ...chápeš že ju s výtok poslali k psychologovi a ona tam naozaj chodila .... po rokoch zmenila lekára ktorý jej problém vyriešil ... veď to je čosi strašné nehovorím že psycholog/psychiater je zlý pokiaľ neberieš lieky

Iinyda

Mozes sa rozculovat kolko chces, ale pravdou je, ze psychicke zdravie s tym fyzickym velmi uzko suvisi. A casto, nepisem vzdy, casto, ked sa da clovek do poriadku psychicky, polepsi sa mu aj fyzicky.
Co sa tyka tvojho problemu ohladom lekarov, tak si ich zmen, ked s nimi a ich odbornostou nie si spokojna a nebedakaj na nete. Ja ked som nebola spokojna, sla som k inemu, s ktorym som uz nemala problem. Za takuto zalezitost sa stazovat na cele zdravotnictvo je prinajmensom detinske.