Vedci odhalili, aké dôsledky má pre naše telo dlhodobé sedenie

Táto diskusia patrí k článku: Vedci odhalili, aké dôsledky má pre naše telo dlhodobé sedenie
Vedci odhalili, aké dôsledky má pre naše telo dlhodobé sedenie

Podľa oficiálnej správy, ktorá bola uverejnená v americkom poprednom časopise o internom lekárstve, priemerný človek strávi viac ako polovicu svojho bdelého času v nečinnosti. Pozerá televíziu, pracuje za počítačom, cestuje za prácou, atď. Dlhodobé sedenie však môže vyústiť do problémov, ktoré možno dobre poznáte aj vy.

sme fit

Tiež mám sedavé zamestnanie. A aby som žila v súlade s mojou prezývkou :) cez deň sa niekoľko krát ponaťahujem a povystieram. Zvlášť, keď je nával práce a ja sa od únavy začnem hrbiť.
Okrem odporúčaných výživových doplnkov v článku je potrebné myslieť aj na kvalitné sedenie. Oboje ide do peňazí, keďže robím z domu a kvalitnú kancelársku stoličku mu nekúpil zamestnávateľ :) Investovať ale treba aj do kvality výživových doplnkov. U mňa najmä kolagénu a vápnika (keďže nemôžem kvôli intolerancii jesť najchutnejšiu vápnikovú bombu na svete - tvaroh). Na cene šetrím radšej tak, že využívam rôzne akcie, vernostné systémy a zľavové kupóny. Moja obľúbená stránka je www.kodino.com
Dá sa tak ušetriť aspoň niečo. Okrem toho si každý deň dávam prechádzku a aspoň ľahké cvičenie. Stačí zopár minút a cítim sa úplne osviežená.

Glam

Ja úplne úplne súhlasím (: mňa ako analytika príšerne bolieval chrbát (každý deň aspoň 8 hodín sedím) a teraz som si povedala dosť a tak si dávam po pol hodinke sedenia apsoň desať minút chôdze a aspoň tri krát do týždńa dávam hot jógu aby som chrbátu uľavila a do práce som si kúpila senzačnú terapeutickú stoličku prowork (od kancelarskezidle .com) a tak sa môj chrbát dáva pomaly dokopy, nebolí tak ako kedysi a dokonca aj nohy sú ľahšie