Neznesiteľný budúci svokor

Príspevok v téme: Neznesiteľný budúci svokor
Bebuska89

Ahojte. Píšem s malou dušičkou či mi budete vedieť povedať ako riešiť tento problém.
Žijem u môjho snúbenca, on žije ešte s otcom. Otec je chorý, má začínajúcu demenciu z alkoholu, kedeže celý život pil a pije.
Máme hore spálňu, a on má zvlášť izbu.
Ostatné izby máme spoločné. Je to taký domček.
Nemožem nič premiestniť, ničím pohnúť, nemôžem vymeniť staré skrine skrinky odlupujúce sa, lebo on by to nezniesol. V našej spálni je veľká skrina kde máme aj uteráky a návliečky - spoločné.On tam s obľubou chodí, a keď vidí že som s niečim pohla hneď je zle. Najhoršie je, že sa ma snúbenec nezastáva. Velice ma prosil aby som sa k nemu nasťahovala ale som už riadne zúfalá. Nehovorím o bordeli ktorý tu svokor denne urobí, nanosí na topánkach hovná na podlahu, rozpučené ovocie, spí v rifliach, neumýva riad...
Cítim sa už že som tu len na upratovanie. A necha't to tak je mi blbé, kedže tu bývam. No je to extrém čo tu s ním zažívam. Máme 25 rokov, a s hypotékou a kúpou vlasntého chce snúbenec počkať. Neviem prečo, asi kvôli otcovi.. No mohli by sme mať kľud, pokoj, súkromie..
(Prepáčte za dlhý text, dnes už pretiekol pohár. som chcela oprať uteráky ktoré on zle opral - smrdeli, nechal ich v práčke do rána. Keď videl že ich idem znova prať tak povedal že míňam veľa vody, a že veď nám nevadí sa do toho utrieť, že oni sú tu na to zvyknutí, a ja som vraj fúria....Chcela som dať z izby preč takú veĺkú truhlu ktorá je pri posteli, lebo z nej ide kopec prachu, vnútri sú samé papiere staré a účtenky a staré uteráky igelitky prpste mix..., a priateľ mi vynadal že to otec neznesie keď to uvidí inde, pritom ma'ju domček pomerne veľký a ja nevidím dôvod prečo by som to premiestniť nemohla keď to zaberá pätinu z izby.....)
Som jediná čo sa staží to tu udržiavať v čistote. No asi to už vzdávam. som už riadne zúfalá........

Jana Lukacova

Bebuska89:

Tému ste nazvala ako „Neznesiteľný budúci svokor“, skutočným problémom, ktorý ste v texte aj spomenula je však to, že sa Vás snúbenec nezastane, resp. Vám vynadá, keď veci nie sú tak, ako si otec želá (tj. neberie na Vás ohľad)... Otec alkoholik a to, aby sa nedostal s ním do konfliktu je pre neho dôležitejšie ako to, v akých podmienkach žije a čo prežíva žena, ktorú „miluje“.. nahlodáva a bude vám to nahlodávať vzťah.

Ak túžite po naplnenom vzťahu, jediným riešením je byť úprimná k snúbencovi o tom, ako sa cítite. Z jeho reakcie zistíte či je vôbec na vzťah/manželstvo zrelý..

mate59

Je to jeho dom a jeho zvyky.Čakať na to, až sa upije a natiahne perute by bolo asi na dlho.Ak chcete byť vy dvaja spolu, choďte niekam do podnájmu,alebo začnite riešiť vlastné spoločné bývanie.Niet inej cesty,inak si zničíte vzťah a ty nervy.

Matyo

Ak nemáte peniaze na kúpu bytu, tak existuje niečo také ako podnájom, pre mladých ľudí ideálny spôsob ako začať samostatný život...