Práca na 3 smeny

Príspevok v téme: Práca na 3 smeny
3smenka

Pracujem v továrni na 3 smeny (ranná, poobedná, nočná), 8 hod denne. Ranná je od pon-sob, nasleduje poobedná od pon-sob a hneď v nedeľu nočná až do piatka. Je normálne nemať 12 dní voľno? Soboty sú povinné, ak odmietneme soboty alebo nadčasy dostaneme okamžitú výpoveď. Tiež by som chcela budúci rok externe študovať, ale neviem či vôbec budem mať čas a silu na učenie.
Príde mi, že nemám žiadny život, len prácu. Z tých smien som strašne unavená, neviem ani, aký je deň. Bohužiaľ v mojom okolí su len továrne, nič iné. Už mám aj bolesti krížov a chrbta. Neviem ako ďalej.

djbubo

medzi zmenami musi byt 12 hodin na odpocinok... a kedze robis 8čky.. tak ten 12hod oddych máš... možes s gtym volne disponovať...

Angelika3

je to v zakone kolko hodin nadcasov ti moze nariadit veduci rocne, nesmie to presiahnut, neviem vsak teraz kolko presne to je, urcite najdes.
Podla mna je to hrozne takto pracovat, sama som tak vydrzala len nejake tri mesiace a to s volnymi sobotami nedelami a bola som hrozne vycerpana, uz by som tak nikdy nechcela robit

noktovie

tie zmeny su super, robíš iba 8čky a pred pobedkou si vieš vybaviť veci napr zubára, urady, po rannej o 14 padne a môžeš žiť,.. nočne som mala najradšej ked som ich robila rychlo prejdu... a tiež nemusiš prechrápať cely den... maš fakticky cely den volno... tak čo riešiš... máš vela volna..

si predstav ze by si robila 12ky cely život v p.. alebo pracovna doba 8-16:30 nevybavíš nič, zivot v pčku....

ked ti nevyhovuje zmen robotu...

havka

A najdolezitejsie, peniaze si nechaj na ucte. Never vselijakym poistovacim agentom a podomovym agentom, co chodia po domoch a navadzaju ludi na vyhodne financne produkty. Taktiez never bankarom, ktori sa snazia nahovarat ludi na investovanie do fondov. Peniaze si bud nechaj na ucte, alebo odloz doma. Ziadne investovanie a ziadne take veci nefunguju. Niektori ludia to skusili a mali z toho len stratu.

havka

Trpiet, plakat a vydrzat v tej robote este take dva, tri roky, robit nadcasy, tahat sestnastky a soboty a setrit kazde jedno Euro, nejest sladkosti, nechodit von, proste nic, len setrit a potom dat vypoved a ist externe studovat, pri studiu cerpat zo svojich uspor a obcas skusit brigadu. Praca na zmeny je velmi vycerpavajuca, ale rob to s tym vedomim, ze tie dalsie dva, tri roky driny zato stoja, ze raz budes studovat a potom uz bude dobra praca v kancelarii. Ked budes mat slusne uspory, tak mozes skusit studovat aj dennou formou.