prosim vas pomozte mi..berem antikoncepciu uz druhy mesiac a teraz mam tu tyzdnovu pauzu po dobrati balenia a uz je 4ty den a ja este stale nemam mendzes prosim vas jak to ma byt alebo niesom nahodou tehotna?
POMOZTE MI!!!! potrebujem okamzité rady
juj dakujem:) ale uz som dostala:) len som sa nalakala strasne:) ale uz budem vediet:) este raz dik a jaja tebe dakujem za presny rozpis:P
počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa v tej 7-dňovej pauze nejedná o menštruačné krvácanie ale o tzv. krvácanie z vysadenia
to znamená že ak berieš antikoncepciu tak tie hormóny ktoré sú v nej obsiahnuté zabraňujú jednak uvoľňovaniu vajíčka (teda ovulácii) a taktiež tomu aby sa v maternici vytvárala a bujnela sliznica
to krvácanie v 7-dňovej pauze je sposobene poklesom hormónov ale nejedná sa o menštruačné krvácanie
ak berieš antikoncepciu pravidelne a poctivo, tak šanca otehotniet je prakticky nulová
Pri užívaní antikoncepcie sa môže stať aj to, že menštruáciu nedostaneš. Mne sa to stalo, bola som aj u dojtora, či nie som tehotná, ale on mi povedal, že je to normálne, že menštruácia môže niekedy vynechať. Ale tiež som dostávala na taký 4-5 deň. Ak nedostaneš a budeš si chcieť byť istá, choď potom ku gynekológovi.
aale no stress, ja to tiez na 4-5 den dostavam az:)