Vcerpanost a neznasanlivost ranneho vstavania

Príspevok v téme: Vcerpanost a neznasanlivost ranneho vstavania
Okt

Ahojte, pokial nespim do 9tej,strasne sa premaham, vycerpanost, malatnost, trapenie kazdy den. Ako sa prehodit na rezim ranne vtaca, som cely zivot nocny typ, aj ked idem spat skor, ze sa az trasiem od unavy, pokial rano musim vstavat o 6tej ltt prezijem den a domov pridem mrtva, neschopna nicoho. Je tu niekto kto si s tym poradil, alebo proste zacal podnikat, aby bol panom svojho casu a netrapil sa? Tristvrte dna stravim v praci a potom uz len doma polehavam a cakam kedy pojdem spat. Pocas dovolenky som s tym problem nemala, vstavala som o osmej a citila som sa ok.

petronneta

Tak že si poobede po práci neľahni spať. Aj keď si unavená, premôž sa a choď trebárs na prechádzku, alebo si zacvičiť - proste buď aktívna. Jeden deň vydržíš.
Tým pádom budeš skôr vyčerpaná, a choď o čosi skôr spať, aby si v noci spala o cca 0,5 hodín viac, ako zvykneš.

Okt

ďakujem za vase odpovede, vidim, ze nie som v tom sama :) dnes je velmi horuco, uz treti tyzden aj zastupujem, cize vela prace a dnes vyslovene bojujem s tym aby som nezamdlela v robote :( este nejak vydrzat do 17tej, nadvahu nemam, mam malo zelezea berie na to tbl, dr. to vyriesit nevedia, nevedia preco, ale kazdopadne tie hhorucavy a mam v kancli 30 stupnov, cely den robim s ludmi bezne vybavim aj 50 ludi denne plus dalsie prace, cize sa citim niekedy ako stvana zver

CoachTomas_sk

Ahoj,

aby si dokázala ráno skôr vstávať, musíš ísť skôr spať. Musíš začať postupne, inak sa "predávkuješ" a potom ledva prežiješ deň. Je to dlhodobejší proces, nie každý dokáže zvládať skoré vstávanie zo dňa na deň.

Je potrebné začať žiť zdravšie, aby si mala viac energie. Ak chceš, viem ti s tým pomôcť. Ozvi sa mi a niečo vymyslíme.

Tomáš

Angelika3

Ja mam to iste, v skole som mavala kopec vymeskanych hodin, lebo som nenavidela rano vstavat a uz vobec nie na nultu.
Teraz mam aspon robotu, kde som kratky/dlhy tyzden, takze aspon niekolko dni v tyzdni si pospim, aj ked zvysok skoro vstavam, ale uz by som asi nechcela robit od pondelka do piatku.
Naozaj neviem, co sa s tymto da robit, ale dost pomaha aj zivotny styl, teda aby clovek ziskal viac energie celkovo, t.j. pohyb, strava, pomer vyska/vaha ak je ok.....

Klmno

Ja mam to iste, ze rano sa mi az nechce zit a postupne sa to cele behom dna zlepsuje a vecer mi je fajn ani sa mi nechce ist spat, lebo viem, ze rano mi bude zase zle. A ano, vyriesil som to podnikanim, lebo som nebol schopny vstavat rano do prace. Vstavam bez budika. Akurat zajtra si ho ale musim nastavit, lebo som z BA a mam zakaznika v Ruzomberku, ktory moze iba dopoludnia, takze zajtra to bude pre mna dost zle, ale nastastie sa to nestava casto.