Definícia seba samého

Príspevok v téme: Definícia seba samého
trevortrevor

Zdravím. Čím by som asi začal aby som tu zhrnul všetko čo ma už dlhodobo trápi. Mám 19 rokov, v septembri nastupujem do maturitného ročníka a žiadne vážne zdravotné problémy nemám. Som homosexuál ale mám dobrých rodičov s ktorými si rozumiem a ktorí rešpektujú moju orientáciu aj keď sa o tom moc nerozprávame ale to nieje téma ktorú chcem rozoberať. Mám taktiež brigádu a mám aj zopár dobrých známich. Ale aj cez toto všetko niesom šťastný. Cítim sa prázdny a mam strach z budúcnosti. Venujem sa kresleniu, známi mi hovoria že som v tom dobrý ale ja neviem či je to naozaj cesta ktorou by som chcel viesť svoj život a budovať nejaký, možno kariérny rast? Raz ma to baví, raz nie, cítim sa hrozne zmätený a mam pocit ako keby všetky moje pocity boli v jednom chaose. Mám pocit ako keby som nevedel nájsť samého seba a nevedel vstúpiť na nejakú cestu ktorá bude ovplyvňovať môj život. Ja vlastne ani neviem aký je môj problém, cítim sa len hrozné zmätený z toho že už niesom dieťa ani teenager a som dospelý 19 ročný človek ktorý by už mal začať budovať nejaké základy do budúcnosti. Taktiež sa neustále porovnávam s druhými, čo už oni dosiahli v tomto veku a čo ja ešte nie a potom som smutný z toho že som možno premeškal nejakú zásadnú vec v minulosti na ktorej by som už mohol teraz stavať. Cítim hrozný chaos. Takisto mám strach z toho keď už budem musieť bývať sám a každý deň chodiť do práce, ako to vlastne zvládnem? Ako mám nájsť samého seba, vybrať si životnú cestu? Ako začať byť spokojný a uvedomiť si že celý život mám ešte pred sebou? Ako vyzeral váš život keď ste mali 19, aké ste mali sny, a ako ste trávili Vy svoj voľný čas? Ďakujem za každý jeden príspevok, pekný deň a dúfam že aspoň Vy viete kým ste. ❤️

Medea7

Almarinos ja mam niečo podobné ako ty. Ako takú prázdnotu a medzi ludi sa mi nechce chodiť lebo si myslím ze je to o ničom a ze všetko som už prebrala a všetko sa opakuje. Ale v 19 to bolo úplne niečo iné úplne iné myslenie som mala, stále niečím zaujata.

Almarinos

Ahoj. Toto co tu ty rozoberáš tú prázdnotu, to mám aj ja.
Opýtam sa ťa- prehlbuje sa tá prázdnota rokmi kontinuálne? U mňa ano.
Nemáš nágodou stav, ako keby si sa "strácal" ? Ja ano.
A čo vzťahy s ľuďmi- čim viac (rokmi) si tu, tak ako keby klesal tvoj zaujem o ludi?
Nemás náhodou pocit, že slabne rokmi tvoja vzťahová väzba k ľuďom? Ja ano a už momentálne necítim žiadnu väzbu k nikomu.
No a motivácia-netrpíš náhodou silnou prokrastináciou? Ja ano. Totálnou.

Keď budeš chcieť, napíš na Akmarinos@azet.sk. Keď bývaš v okolí Trnavy tak by sme mohli aj osobne o tom hovoriť. Živit na proste nebapĺňa a hľadám podobných ľudí. Mám vnutorný pocit, ako keby som tu ani nemal byť.

A nestrácaš energiu chuť žiť? A čo vyčerpanosť? Nemáš náhodou pocit, že si vyčerpaný aj pri bežnej činnosti? Si spomalený (v pohyboch myslení) ?

Ja sa týmito stavmi zvyknem zaoberať tak bude pre mňa veľkým prínosom keď sa ozveš.

Nemám už moc rád motivačné reči ktoré nikam nevedú a tiež názory a rady od ľudí, ktotí tomu nerozumejú. Homosexuál ale nie som :) ale v pohode
A veľa vecí si pravdepodobne v živote nedokončil a len sa tu "vlečieš" ako prázdna schránka, že. Ja hľadám riešenia.

...no a táto téma čo sa týka psychiky je pre mňa najdôležitejšia. Preto dufam že zareaguješ.

Pag

Tak, to ano, vam mladym je dobre, mate pred sebou cely zivot (dva, tri roky), ale co mi stari dedkovia, dva, tri dni?? Nie, nie, za tak kratky cas clovek toho vela nestihne, niet uz casu na zurive konflikty, ako pravi jedno starobelbalne prislovie: nikdy nevies, kedy brka otrcis, ale to je jedno... Mne hovoril kamos, ze v Holandsku videl vo vykl.skriniach aj take zeny, ktore mali udajne len jedno prso vonku. Myslite, ze oni tam su ako na part-time a nie na full-time job??

treba_skusit

hlavne sa po škole zamestnaj aby si nebol na krku rodičom a nemuseli ta živiť a je fuk čo budeš robiť, práca ti prinesie skusenosti a pracovne navyky, a vdaka tomu prídeš na to ktorým smerom sa chce uberať...
naj. je vyskúšať si rozne práce... napr. rok budeš pracovať v obchode či už tovar vykladať alebo v pokladni,.. ak ťa to bude baviť ostaneš ak nie pojdeš inde,,..napr niekam do fabriky či už skladníka robiť alebo robotnika vo vyrobe.... treba skúšať... len vtedy nájdeš a budeš si vážiť aj peniaze lebo ich vlastnou drinou zarobíš... a budeš vedieť kde ako sa pracuje a budeš vedieť čo chceš a čo už nikdy viac...

zena

Na budovanie "základov do budúcnosti" máš ešte kopec času, ale oceňujem tvoj cit pre zodpovednosť. Aj keď si po právnej stránke už dospelý, mentálne, duševne a duchovne si ešte dieťa meniace sa na muža.
Nikdy sa neporovnávaj s inými, ty si jediný a jedinečný! Taký chlapec/ muž ako ty na svete nie je. Neutekaj dozadu (minulosť), ani dopredu - do budúcnosti, tam ešte nie si, vyčkaj a vždy rieš prítomnosť - prítomný okamih. Týmto behaním dozadu a dopredu si vytváraš nepokoj a neporiadok v duši. Ak sa uzemníš, budeš žiť v prítomnosti - tu a teraz, uvedomíš si svoj stav, zahrnieš doň seba, budeš riešiť prítomné problémy a nastolíš si pokoj a poriadok vo svojej duši.
Si inteligentný mladý muž, budeš to mať v živote ťažšie, ale zvládneš to!
V 19-tich som mala 1. roč. VŠ za sebou, makala fyzicky doma, v zahraničí, spoznávala cudziu krajinu, učila sa, šetrila na bývanie, snívala a predstavovala si svoj budúci život. Moje sny sa splnili, aj keď som musela niektoré okolnosti meniť za pochodu, ale aj o tom je život. Už ako dieťa som vedela, kým a čím chcem byť a nemám žiadne pochybnosti o tom, že k tomuto poznaniu sa dopracuješ aj ty. Tak veľa šťastia, mladý muž! : )

Pag

Ja Ti poviem, ze ja som poznal asi vela teplych, aj poloteplych, je s nimi sranda, ale to je nic, to je este nic. Najhorsi level (su aj take leveli vo vsetkom) su tzv. buzili podla mojej klasifikacie. To jednoducho takych ka.ov nepochopis, proste muzske ste.ky. Je mi zle:-( Dalej ani nepokracujem..., dalej ani nepokracujem, zistit po 20 rokoch nieco..., tak to uz je -absolut madness-. Asi sme uz skoro vsetci zosaleli.

SofiaElla

Tento problém má mnoho mladých ľudí. Vôbec to nesúvisí s nejakou orientáciou. Skús byť spoločenský a nie sa len ľutovať.

zena

Trevor, si zmätený, to tá tvoja sexuálna orientácia a to, že sa nemáš s kým o tom rozprávať. Máš dobré zázemie, na ktorom môžeš stavať. Nedovoľ strachu, aby ťa ovládal, naopak, si to ty, kto ho má ovládať. Si mladý, ktorý sa hľadá, ale nájde sa. Rob všetko, čo ťa baví a nechaj to voľne plynúť. Možno raz bude z teba výtvarník, sochár, či iný umelec a ja budem hrdou majiteľkou tvojho diela. Odporúčam ti viac pozornosti venovať slovenčine, máš v nej medzery.

panBuzil

Vsak, pokial nieco robis, tak je to dobree, treba vykazovat nejake znamky zivota, ked je clovek alive. Tiez studium je dobra vec. A co sa tyka tvojej sex.orientacie, tak mna osobne to nezaujima. Zi si ako chces, ked sa inak neda. A nevzhladaj prilis k tym 'bohom', lebo sam toho potom vela nedosiahnes. Vela sil prajem, aby si to ustal... I wanna be minority:-)