Čo so mnou je ?

Príspevok v téme: Čo so mnou je ?
Lushchek

Mám problém sama so sebou, neviem ako ďalej. Sama neviem ako by som svoju situáciu opísala. Mám pocit že môj život skončil. Mám 26 rokov a vôbec nežijem, len prežívam no napriek tomu mi to istým spôsobom vyhovuje (aspoň myslím keďže nič pre to aby to bolo lepšie nerobím). Kde začať. Po tom čo som úspešne odmaturovala, som nastúpila do práce. Pracujem v zdravotníctve. Svoju prácu milujem a myslím že do nej vkladám všetko. Všetci čo pracujú v zdravotníctve vedia ako to funguje. Odrobených kopu hodín, práca ťažká, plat nič moc, malo voľna. Sama mám iste zdravotné problémy ktoré neriešim, odkladám na neskôr ako všetko. Môj zivot spočíva v tom že chodím do práce a domov. Občas nejaké stretko s priateľmi, občas nejaký výlet (velmi malo). Ak mám voľno len sa motkám, nechce sa mo variť, nechce sa mi upratovať, nechce sa mi nič. Väčšinu dňa len preležím a premýšľam keby bolo keby... keby som zdravá (mám astmu a často mám ťažkosti s dýchaním, obezitu). Niesom schopná ísť cvičiť alebo len na prechádzku pretože ma problémy s dýchaním vedia pekne rozhodiť. Nejdem von keď je teplo, nejdem von keď je zima, nejdem von lebo sú tam ľudia. Nejdem upratovať, nejdem variť, nejdem robiť nič. Keby som bola zdravá určite by som žila inak (toto sama sebe hovorím v poslednej dobe často). Okrem astmy mám aj iné zdravotné problémy a nejdem k lekárovi lebo mám voľno len jeden deň max. dva. Veď radšej doma lehniť ako byť pár hodín v čakárni. Začiatkom októbra sa chystám na dovolenku to je to, čo ma vie momentálne tešiť. Inak ma absolútne nič nebaví, nič sa mi nechce... žijem s priateľom ale kedy sme mali naposledy sex to si ani nepamätám lebo ani to sa mi nechce... nič ale naozaj nič okrem práce ma nebaví... v práci som úplne iná, aktívna vždy nápomocná dokonca niekedy nemám ani problém s dýchaním...okrem toho od budúceho roka začínam propri zamestnaní študovať na VS.... neviem ako to zvládnem potom... toto však nieje zivot ako sa nakopnúť ako žiť ??? Máte pre mna návod ?? Viem sa motivovať na max. týždeň potom je to znova o tom istom kde začať ???

Ananaska

Sama pišeš, že ak si v práci, ktorú maš rada, tak až take problémy s dýchaním nemáš..takže zamysli sa nad tým, čo treba zmeniť mimo práce aby si bola skutočne šťastna...asi robiš niečo čo ťa nenaplňa, ale musiš to robiť. najdi to, na čo sa budeš tešiť hneď ako ráno otvoriš oči... :) A porieš si vzťahy ;)

tvoja-volba

to važne? ja som čakala že napíšeš že máš rakovinu alebo sklerozu multiplex... ako zdravoťáčka by si mala vedieť že obezita dychacie ťažkosti len zhoršuje... ja mám tiež ťažkú alergiu, jedno leto som mala aj spreje lebo už to vyzeralo na astmu,
odporúčam ti zmen prácu... ja som tiež robila v zdravotníctve,.. cely život v p.i.c.i ..... prichádzaš o najlepsie roky zivota...
radsej robit niekde vo fabrike na 3 zmeny, ale medzi zmenami aj žiť vieš... lebo 12ky vyšerpavaju, je to des... !

k otázke: "čo so mnou je?"
-nič s tebou nie je len si lenivá...

CoachTomas_sk

Ahoj,

zmiernenie príznakov astmy a "zadýchania", ktoré spomínaš funguje Buteykova metóda. Na úplný začiatok skús prestať dýchať ústami a začni používať len svoj nos :-)

Cítim z tvojho príspevku veľa sebaľútosti a sťažovania sa. Kašli na to :)

Ak sa rozhodneš, že to chceš naozaj zmeniť, určite mi napíš a niečo vymyslíme.

Tomáš

Tomas 12345

Musíš mať v živote niečo nejaký ciel ktorý ťa bude stále hnať dopredu. U mna je to viera, ako kresťan verím v nebo a v Boha. Myšlienka že existuje večné nebo ktoré môžme počas tohto života získať je pre mna skvelá, a dáva mi to potrebnú silu a radosť, ba často krát až euforie radosti. Ak ti smiem poradiť, posilni si vieru v Boha a v nebo a budeš zažívať euforie radost a nájdeš ten pravý zmysel života.