Dáva ešte nejaká banka dnes aj 100% hypotéku?

Príspevok v téme: Dáva ešte nejaká banka dnes aj 100% hypotéku?
Andula002

Ahojte ludkovia prosim poradte. S priatelom mame uz dost rokov no kazdy byvame aj tak este u rodicov. Velmi by sme si chceli kupit aspon dvojizbovy byt a casom si zalozit rodinu no problémom su peniaze. Vsimla som si ze vela bank dava uz len 80% ceny nehnutelnosti a 20% musia mat ludia nasetrene. Obaja pracujeme no nemame sancu nasetrit si napríklad 20 000.obaja mame zmluvy na dobu neurcitu no tieto nove pravidla bank ma zarazili. Niekedy nebol problem ked si cloveka preverili dat aj 100% ceny bytu teraz je to priserne ako sa pre vsetkych sprisnili podmienky. Prosim mladez ako ste si zabezpecili byvanie vy ? SOm uplne nestastna ze to je dnes tak skomplikovane :(

Mimiro

Myslim, ze este pred celou temou by si si mala spisat kam davate peniaze a trocha to rozhadzovanie obmedzit. Lebo ak uz par rokov pracujete, nie je mozne aby ste nenasetrili 20 000 ked byvate stale u svojich rodicov.

konspiracie

marietta.... ale no! neprehánaj, ja mám hypoteku, z inej banky som mala mensiu požičku a aj napriek tomu mi moja banka ponukla uver a aj mi ho dali, tam ide o to či človek spláca, zistuju sice v uverovom registri či ma klient uvery,... ale zaujima ich hlavne schopnosť splácať...
či nebol dlžník, nemal exekutora...
pokial má človek dostatočný príjem napr. ked zarobím 1500€ , tak môžem mať 3 pôžičky s mesačnými splátkami dokopy 500€ ,..

swistica

V niektorej z tem ktosi radil, ze v praxi sa nehnutelnost naceni na vyssiu sumu a tak sa z 80 % hypoteky vlastne stane 100 % - pozicaju celu sumu potrebnu na kupu.
Ak vsak niekto nema nasetrenu ani cast sumy, treba zvazit ci pojde do rizika hypoteky. Pri hypoteke treba mat vzdy nejaku rezervu, aby clovek aspon rok dokazal splacat i ked by z nejakeho dovodu prisiel o prijem.

madgala

nie, vsade ti daju uz maximalne 80% ale to tiez musis mat stastie ale vacsina potom ponuka nejaku moznost dofinancovania na tu sumu, ktoru potrebujes alebo aj nieco cez nu

Meridian

andula 002
Máš dve možnosti.
V prvomrade je najlepšie sa kontaktovat z fin.poradcom.Ano sú aj taký v ružovej košeli a kravate za 5€ čo to robia tretí mesiac.
Ty si vyber seriózneho ,ktorý vie ako na to.
Zhodnotí vaše finančné možnosti plat plus možnosť splácať.
Uvediem hypoteticky model:
Chces nehnutelnosť za 100-tis
Banka ti da max:80 maju nato dôvody ....zvyșných 20-tisíc sa dá dozaložiť iná nehnutelnosť napr rodičvský byt či dom.Je to trošku o tom ako sa ludia vedia orientovať a aké máte vzťahy,možnosti,pochopenie v rodine.Nemusí to byť navždy za dva či tri roky sa môže ťarcha previezť už len na vašu nehnutelnosť a to z dôvodu,že jednak niečo už splatíte a druhak ste pre banku solventnejší .....proste dá sa to .Veď tiež aby mohli rodičia pokojne spať.
Druhá možnosť je 20-tisíc spotrebný úver ,ktorý sa zasa po troch rokoch dá infiltrovať do hypo.
Je to troșku naročnejšie ,ale ide to ak ste schopný splacat povedzme 450€ v dnesnej dobe su uvery blizko 1%...
Financny poradca je preto dobry lebo vie v prvom rade zorganizovat a preveriť možnosti a vneposlednom rade nieje dobré îsť do 5-tich bank a pytat hypo.Informovat ano ale ak ti v jednej nevyhovejú tak už ta druhá sa pozerá cez prsty.
Rada na záver fin.poradcovi treba povedať všetky prípadné možné komplikácie lebo aj tak rehister nepustí a ak zatajíš niečo potom nikto s tebou už nebankuje....

momentik25

sú to svine vy***ané... všetko ja drahé, platy sú malé a zbohatlíci sa len topia v peniazoch a ešte arogantne odfrknú ak ich na to niekto nedajbože upozorní...

človek aby len pracoval a pracoval a pracoval a hladoval a na nič nemal ani na posraté bývanie!! a že otroctvo neexistuje? toto je moderné otroctvo v praxi! svine svine svine!!! dúfam že sa raz dočkáme spravodlivosti a všetkých ktorí sú za tento stav zodpovední budú povešaní a postrieľaní do posledného hajzla!

Mariettta

S tym uverom pozor, ked podate ziadost o hypoteku banka si o vas zisti vsetko a fakt ze mate uver ktory ste ledva zacali splacat vam na doveryhodnosti neprida, pochybujem ze vam to potom daju. Zistia si o vas vsetko, aj ci mate dlhy kdekolvek, ci ste uz v minulosti uver mali, ci ste mali auto na lizing, ci nechodite na ucte do minusu, ci dokazete nieco usetrit a viac menej aj to na co minate peniaze (pokial platite kartou). Navrhujem poradit sa s nejakym financnym poradcom.

Mgtow

Ja som musel mat nasetrenych 15 percent alebo mi ponukli uver za vyssi urok ako k hypoteke samozrejme. Na stastie som mal nasetrene. Uz tu ta otazka bola, ale ja tak. Ked dvaja nenasetrite 20 000 tak ako chcete dat hypoteku???

dasavsetko

ten system sa da stale nejak obabrať. zvyšna suma sa da riešiť uverom, v banke ste už boli? vo svojej banke ? riešili ste to ako sa to dá? nezvykne vám v internet bankingu vyskočiť "ponuka" že máte predschvaleny uver? ono sa to dá aj takto,.. hypoteku+uver..
alebo isť do zahraničia zarobiť...