Zapal okostice ci problem s osmickou ?

Príspevok v téme: Zapal okostice ci problem s osmickou ?
Fancyfang

Ahojte prosiim velmi o pomoc. Vcera rano som sa zobudila s miernou bolestou v ustach , vpravo dole. Vsimla som si, ze mi jemne napuchlo dasno v oblasti zadnej osmicky, ktoru mam von len tak napol (a uprimne ani neviem ci je to tak spravne, nepamatam si nikdy ze by som mala so zubami mudrosti nejake problemy, mam ich na oboch stranach viditelne spod dasna len trosku,niesu von cele a zubarka sa k tomu nikdy konkretne nevyjadrila).
Bolest sa nejak nestupnovala, ani mi to pri cisteni nekrvacalo, len teda bolestivo reagovalo na dotyk. Dnes je to uz o nieco horsie a zacinam sa strachovat, ci sa skor nejedna o zapal okostice. Rano som sa zobudila na bolest, celkovo mam pocit akoby mi v ustach nieco zavadzalo, pri prehltani, pri otvarani ust. Opuch je medzi spodnym dasnom a viditelny hlavne z vnutornej strany lica (a dnes uz aj naznakom aj z vonkajsej strany), bolestivy na dotyk aj pri prezuvani alebo otvarani ust, akoby mi na sanku nieco silno tlacilo. Neviem ako sa prejavuje zapal, ci sa moze jednat o toto, alebo sa mi len tlaci osmicka ? Kazdopadne k zubarovi sa skor ako pondelok nedostanem a tak sa bojim ci nebude neskoro. Ak mate skusenosti , budem rada ak sa vyjadrite, ake su pociatocne fazy zapalu okostice a ci sa moze jednat o toto ochorenie, ci mam radsej utekat na pohotovst, ktorej by som sa z financneho hladiska radsej vyhla. Dakujem