Prekvalifikovanost

Príspevok v téme: Prekvalifikovanost
vyhorena123

Zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti s problémom prekvalifikovanosti pri hľadaní práce na SK. Povedzme, že niekto, kto má VŠ, už nechce pracovať v oblasti, na ktorú má vzdelanie a je ochotný ísť robiť "podradnejšiu" prácu (a to nemyslím nijako hanlivo). Aké má taký človek šance? Riešili ste niekedy podobnú situáciu?
Ďakujem za reakcie :)

Tomas 12345

swistica :

Áno, aj toto sú dôvody prečo zamestnávateľom vadí prekvalifikovanost. Ešte môže byť problém vek, zamestnanci chcú mladých ľudí a keď príde niekto starí prekvalifikovani tak sa výhovorka na prekvalifikovanost aby zastrelí vek.

swistica

Tomas12345 - jeden dovod moze byt ludska zavist (najmä ak ma uchadzac VS, doktorat a zamestnavatel nie) a druhy dovod je, ze mu rychlo odide, ked si najde lepsiu pracu.

Tomas 12345

Ono počul som už aj prípady ludí ktorých neprijali do roboty a dôvod bol ten že boli prekvalifikovaní. I ked mne to príde skôr ako výhovorka a skutočný problém sa skrýval v niečom inom. Inak povedané, prečo by zamestnávatelovi mal vadiť prekvalifikovaný zamestnanec ?

Podobne skus

Ano mam skusenosti presne to ako pises,potreboval som vypadnut tak na pol roka rok a robit nejaku jednoduchu pracu,posielal cvcka a sa v duchu smial ze ma musia ihned zobrat: skladnik,pokladnik,vodic,atd...
Asi po 2mesiacoch som zmenil kompletne cv, a aj tak nepomohlo ze nemam dostatocnu prax atd(bol som jeden vo velkom dave,nemal co ponuknut oproti ostatnym,ver mi to ze nemozu najst zamestnavatelia ludi je pekny marketing).nakoniec som sa zamestnal ako skladnik a dokladac tovaru v coop jednote na dedine kusok od ba kde byvam.na zaciatku boli prekvapeny aky som bol plny elanu,po pol roku som uz mal dost,citil som sa blbo pri pohlade znamych a niektori ludia nevedeli pochopit moje rozhodnutie.skratka som si oddychol a nacerpal sil.a potom to zacalo to najhlavnejsie:zacal som si hladat pracu spat vo svojom odbore a vysledok? Prekvalifikovany,nikto nic,ziadne odpovede na cv,raz za cas nekaky personalista zavolal bla bla a to bolo vsetko,neslo o plat.tak preslo dalsieho pol roka,kedze som mal cas v praci a po praci som sa citil oddychnuty som sa ucil nemecky jazyk (bol som na b1) urovny a zdokonalil na b2+. A co sa stalo? Tu istu pracu som robil pol roka v bille kusok od viedne,po zdokonaleni jazyku som si nasiel pracu v odbore,sice pozicia nie je nic extra ale mam 3,5x vacsi plat ako v bratislave na obdobnej pozicii a co som tym chcel povedat? Ze boli celi prekvapeni a radi ze sa im uchadzal prekvalifikovany clovek na taku poziciu.na sk kindermanazmente ,neschopnych ludi a praci po znamosti nemas sance.
Inak ps chceli dat navrh zakona, moznost si zobrat pol roka volno z prace a cerpat nieco ako podporu a potom sa mozes vratit spat.no jedno viem pokial sa bude dat nevratim sa spat pracovat na sk :)
Drzim palce!