Hádka kvôli peniazom a jej otcovi

Príspevok v téme: Hádka kvôli peniazom a jej otcovi
Osol90

Ahojte, pred pár mesiacmi som sem hodil tému, v ktorej som riešil priatelku kozmetičku. Chcela by si založiť salón a potrebovala by si na to požičať peniaze. Ja som ochotný jej tie peniaze aj dať, aj pod zmluvou (človek nevie čo bude zajtra, tak aby v prípade rozchodu som tie peniaze aj dostal späť). Toto ste mi tu odsúhlasili a súhlasila s tým aj priateľka.
Včera sme boli u jej rodičov a povedala ako to bude s peniazmi. Na to jej otec len vytreštil oči a pustil sa do mňa. Že som predsa jej priatel, či sa nehanbím že chcem zmluvu, že on by na mojom mieste tie peniaze dal bez zmluvy atd. Na to posledné som mu už v zlosti odvrkol že nie som taký somár aby som to urobil. Samozrejme riadna hádka, ktorá pokračovala aj doma už len medzi mnou a priatelkou. Že čo si dovolujem voči jej otcovi a podobné keci. Podotýkam že sa k druhým správam tak ako oni ku mne, nemám žiadny rešpekt a úctu ku starším ak sa nevedia správať.
Na jednej strane chápem, že si zastala jej otca. No iná vec ma dosť zarazila a nechápem tomu. Zrazu už priatelka so zmluvou nesúhlasí, a vraví že ak to s ňou myslím vážne tak si vystačíme aj bez zmluvy. (Suma cca 4000€)
Čo si o tom myslíte?

Neosol

Pocuvaj, moja priatelka je tiez kozmeticka a zaraba strasne vela, vie z toho vytazit aj 5.000,- mesacne. Ak je tvoja baba taka, ze je mila, usmievava, vie kecat s ludmi, vie im poradit, ma vrtulu v zadku, je taka akcna, ze im vie aj vybavit veci u lekarov, nema problem ist makat cez vikend a podobne, tak bude velmi uspesna a ja na tvojom mieste by som radsej spisal darovaciu zmluvu na 4.000,- eur s tym, ze by som do toho vstupil ako tichy spolocnik za 10% z trzby.
Inak zriadenie kozmetickeho salonu stoji max. 2.000,- eur v prenajatych priestoroch. Za 4.000,- otvorila jej kamoska salon kozmetika, pedikura, manikura, kadernictvo a masaze a to tam nedavala uplne lacne veci.

tonikdy

a ty sa necháš citovo vydierať? jej povedz že sory ale peniaze jej nepožičiaš...
ako sa hovorí ? "peniaze a ženy sa nepožičiavaju"
ked sa jedná iba o 4000€ tak nech si zoberie požičku, alebo nech jej požičia ten jej tatko užasný....

Mgtow

No dufam ze jej tie peniaze nakoniec nedas. Chranit si svoj majetok je urcite rozumne zvlast ked ste este neni manzelia. Ked uz budete zobrati tak sa s minimalne polovicou majetku rozlucis dobrovolne ale to uz je tvoja vec :)

nerob

Nebud "osol" a nerob to vo vlastnom zaujme, inak o prachy prides! Posli ju do banky, tam nech jej bez papiera "pozicaju".
Su to tvoje prachy, takze bud bude po tvojom alebo nech jej tatko da alebo pozicia.
Po tomto incidente by som jej ani ja nepozical.

Broskynka

Myslim si o tom to, ze si rozumny clovek. Investicia je neista pokial nie ste snubenci, manzelia. V tomto pripade, ked sa k tebe takto zachovala, nech jej tie peniaze da jej otec a bez zmluvy. Oplatilo sa pockat, ze jej doverovat nemozes natolko, aby si investoval svoje peniaze.

swistica

Ono treba byt opatrny. Tam nejde len o rozchod. Stat sa moze vselico. V pripade dedicskeho konania by sa bez zmluvy k pozicanym peniazom asi uz nikto nedostal. A nejde tu prave o nizku sumu, ktoru clovek zarobi za mesiac.
Ak by ta predsa dotlacili k pozicaniu bez zmluvy, posli to aspon teda bankovym prevodom s popisom pozicka. Neviem, ci by to pripadny sud bral ako dokaz, no lepsie ako v hotovosti bez dokazu.

ahjajjaj

je to o dôvere. Ak máš niekoho rád, dôveruješ mu. Potom zmluvu nepotrebuješ. Áno, môžeš sa sklamať. Kebyže mi to chlap s ktorým som vo vzťahu chce dať so zmluvou, zraní ma jeho nedôvera ku mne.