Mám vyštudovanú pedagogiku,otehotnela som, keď som končila Bc. Pokračovala som ďalej štúdiom Mgr., Mgr. som úspešne dokončila. Pred pol rokom sa mi narodili dvojičky. Som teda mama troch detičiek, mám 28 rokov. Zatiaľ som ešte nepracovala, len študovala. Na materskej budem najbližšie 3 roky. Nebudem mať problém sa zamestnať v budúcnosti? Nakoľko nemám prax, a budem mať 31-32 rokov, keď nastúpim prvý krát do práce.
Nikdy som nepracovala
Monika, nevidim problem v tom, ze nemas ziadnu prax, naopak tvojou vyhodou bude, ze matersku budes mat uz za sebou. A dalsia vyhoda pre zamestnavatela, ze budes mat nizsi plat.
Problem by mohol nastat v tom, ze v tvojom okoli nebudu volne miesta a musela by si dochadzat, prip. tvoja aprobacia bude pokryta kvalifikovanymi ucitelmi a ty by si musela ucit ine predmety...
Presne na to je ta skúšobná doba, aby sa človek otukal. Ale znalosti treba mať a ma školu takže sa nestratí. Možno ma len strach ze ako to zvládne, ale človek sa stále učí.
Však nech si dá ponuky, keď jej skončí materská a oni sa jej ozvú. Ja som napríklad nastúpil cez kamaráta do stavebnín a robil som skladníka a vodiča na vysokozdvižnom a bola to naozaj robota, pri ktorej človek musel dávať pozor, pretože vykladať a nakaldať kamióny nebola sranda. Tam bolo treba dáva veľký pozor, ako tie palety zdvihnúť a ako ich naložiť, aby sa všetko spratalo a okrem toho ešte obsluhovať zákazníkov, chystať objednávky a neviem čo všetko ešte.
Prax som žiadnu nemal v tomto smere, ale po čase som si zvykol a už to šlo oveľa jednoduchšie ako na začiatku. Popritom som sa učil, aký materiál sa predáva a aké sú druhy omietok, lepidiel máme na sklade a načo sa používajú, aby som mohol poradiť aj zákazníkovy. Potom tam boli samé betónové výrobky, ako šálovačky, múriky, preklady a ďalší materiál ako ypor tehly atď.
Nebola to jednoduchá robota a aj napriek tomu som to tam šiel vyskúšať. Nemusí zase začínať nejakou extra ľahkou robotu, kde napríklad budú hľadať upratovačku na pár hodín, aby poupratovala, alebo niečo podobné. Ak je to múdra žena a nemá žiadny problém sa učiť novým veciam a všetko ľahko chápe, tak nech si vyberie aj ťažšiu robotu za lepší peniaz. Ak sa jej nebude páčiť, tak po skúšobnej dobe môže odísť.
Dobre ale keď je niekto dlho doma len manžel a deti, tak pomaly treba na to ísť. To prax nadobudnes v práci s tým si nelam hlavu. A bude sa prihliadať na to ze si po materskej možno.
A kde je napisane že musíš byť povinne tri roky na materskej?Vieš že nemusíš?Nechcem byť drzá,ale nespravila si si tie deti práve kvôli tomu aby si čo najviac oddialila nástup do práce?
Ľudí čo chcú pracovať hľadajú vždy.
Moja kamarátka je vyštudovaná lekárka, a po vyštudovaní pracovala iba rok. Potom išla hneď na materskú, ale pekne dlho bola na materskej, ešte stále je, tak je v podobnej situácii ako ty. Fakt vás vidím ako jednu. No a ona vie, že o tri roky bude s materskou končiť, alebo proste, že až o tri roky bude môcť do roboty a už teraz išla po ambulanciách so životopismi. A tu blízko bytu akurát aj chceli lekárku o tri roky. A to tiež bola dlho preč od svojho odboru. Ona sa ale za to aj modlila k Bohu. To je vždy dobrá cesta, modliť sa k Bohu a konať správne kroky.
Tak môžeš sa inšpirovať.
Inak pekné, že máš dvojičky.
Tu nejde o sebavedomie, veľa znalosti podľa mňa treba mať. Pre začiatok skus niečo menej náročné kým sa zabehnes. Treba si zvyknúť na kolektív a vedieť pracovať s ľuďmi.
petronneta nemám malé sebavedomie, problém je, že nemám žiadnu prax.
keď si takto kladieš otázku, tak sa aj ja obávam. Vieš, čo potrebuješ najviac, nech by si sa uchádzala o akékoľvek miesto? Sebavedomie. Bez neho to nepôjde.