Samoliecba rozmýšľania nad jedlom

Príspevok v téme: Samoliecba rozmýšľania nad jedlom
Sisiklaun124

Ahojte, v puberte som trosku pribrala a tak som sa rozhodla schudnúť.. Úplna anorekticka zo mňa nebola (nedovolila by som si nejesť) ale jedavala som že napr. Uhorku na raňajky, jablko v škole, normálny obed a trosku zdravsiu večeru.. Ale čítala som veľa článkov o chudnúti, cvičení a strave. Už som schudla a už viac nechcem. Snažím sa normálne jest a oducit od počítania kalórií, bielkovín, časovania jedla atď. Jem dosť ale zase sa bojím ci nie príliš a napr. poviem si ze si pôjdem zabehať a už rozmýšľam nad hovafinami že ako si to vymyslieť aby to bolo co najlepšie pre svaly atď... Taaakze, viem, je to dosť zle asi. Prosím vás nesudte ma. Chcem sa opýtať ako s tým bojovať. Dosť sa to zlepšilo za 1. Mesiac prázdnin ale rada by som nejaké tipy na samoliecba. Povedala som si ze budem jest koľko chcem (lebo mam rezervu.. Schudla som vyše ako som chcela) a musím odolať nutkaniu si to spočítať alebo mat výčitky.. Je to dobrý začiatok?..len dúfam ze nepriberiem.. Napr. Dnes to bol chlieb s maslom a domácim jamom, ovocie, rajčiny zo záhrady, na obed tuniak, zelenina, hrášok, kukurica, mrkva, potom asi Kilo melón, kooopec cernic a malin, rajčiny a cuketa (surová.. Mňam) 2 domáce celozrnné muffiny, chlieb s nátierkou a tofu.. To je asi vsetko

swistica

Tak zase ked budes jest bez rozmyslu, moze sa stat ze priberies, potom zacnes chudnut a dostanes sa do zacarovaneho kruhu.
Ak som to dobre pochopila, tak nechces rozmyslat o kazdom jedle. Tak tam by mozno pomohlo urobit si vecer jedalnicek na dalsi den a zapisat si ho.Zamyslis sa raz a uz to nebudes riesit kazdym jedlom. Jedalnicek si priprav zdravy a povedz si, ze pocas dna si mozes dat 1-2 veci navyse a nebudes mat vycitky. Ked ta kamoska zavola na zmrzlinu tak si ju bez vycitiek das.