Ahojte!
Chcela by som sa opýtať tých čo sa chystajú na medicinu alebo tých ktorí sa tam už dostali, ako ste sa učili tie otazky z testovnice?
Naozaj sa ich treba nabifliť ako cvičená opica? Aký máte systém učenia? Koľko otazok na deň ste prebrali a ako?
Ďakujem:)
Prijímačky na medicinu
Z lekvarovho prispevku mi vyplynulo, ze nevie o brozurkach s otazkami, ktore vam predavaju. Preto rozsirujem jeho obzor poznatkov o fungovani lekarskych fakult. Ako si si iste vsimla, nikde sa nevyjadrujem k tomu, ako sa to mate ucit :-)
Swistica- robila si prijimacky na medicinu? Praveze lekvar pise dobre, podla tych otazok sa ucit neda.
lekvar - to uz dnes funguje inak. Fakulta im predava subor otazok, tie sa naucia a na primackach su otazky uz len z tohoto suboru.
To som myslela uz pri opakovani, ked som to presla cele. :D inak si nepamatam, ze kolko som si ich preberala na den... sla som po celkoch a kazdy bol inak narocny..
AMiaaa: denne 500 otazok? Cize jednu testovnicu si mala zmaknutú za 3 dni?
Resp. takto.. ked sa chces dostat, venuj cas tomu, aby si ucivo pochopila. Ked sa dostat nechces, bifli sa to.
Hlavne sa to neuc bez pochopenia naspamat ako cvicena opica. Taky clovek nema na medicine co hladat..
A co sa tyka poctu otazok, ja som si denne prechadzala okolo 500 len.
Zojka: V prvom rade sa poriadne nauč stredoškolské učivo - chémia, fyzika, biológia. Všetko si zopakuj, rieš príklady. Otázky si môžeš zohnať z predchádzajúcich rokov, ale podľa nich sa učiť nedá.
Ďakujem :)
Ahoj :),
ja som sa ucila takym stylom, ze som si vopred presla dane ucivo, z ktoreho som si potom vypracovala otazky napriklad som si vyclenila (podla narocnosti a obsirnosti danej latky) kolko dni sa budem venovat ja neviem.. genetike, cytologii.. Ked som sa to naucila z knih alebo zo zositov, tak som sla na otazky. Tie isli vtedy, ked som mala pochopene ucivo, velmi dobre. Samozrejme, niektore veci sa treba len nabiflit.. latinske nazvy, taxonomiu v zoologii. Genetiku a chemiu sa neodporucam vobec biflit. Osobne si ani neviem predstavit, ako by sa niekto mohol biflit chemiu bez porozumenia.. a hlavne priklady. :D Takze pri chemii jedna zasada - radsej venuj vacsinu casu pochopeniu latky, potom otazky pojdu lahsie. Stale treba opakovat a testovat sa. Co ti robi problem, to si vypisat a zameriavat sa na to..