Prijímačky na medicinu

swistica

Z lekvarovho prispevku mi vyplynulo, ze nevie o brozurkach s otazkami, ktore vam predavaju. Preto rozsirujem jeho obzor poznatkov o fungovani lekarskych fakult. Ako si si iste vsimla, nikde sa nevyjadrujem k tomu, ako sa to mate ucit :-)

swistica

lekvar - to uz dnes funguje inak. Fakulta im predava subor otazok, tie sa naucia a na primackach su otazky uz len z tohoto suboru.

AMiaaa

To som myslela uz pri opakovani, ked som to presla cele. :D inak si nepamatam, ze kolko som si ich preberala na den... sla som po celkoch a kazdy bol inak narocny..

AMiaaa

Hlavne sa to neuc bez pochopenia naspamat ako cvicena opica. Taky clovek nema na medicine co hladat..
A co sa tyka poctu otazok, ja som si denne prechadzala okolo 500 len.

lekvar

Zojka: V prvom rade sa poriadne nauč stredoškolské učivo - chémia, fyzika, biológia. Všetko si zopakuj, rieš príklady. Otázky si môžeš zohnať z predchádzajúcich rokov, ale podľa nich sa učiť nedá.

Medickalea

Ahoj :),
ja som sa ucila takym stylom, ze som si vopred presla dane ucivo, z ktoreho som si potom vypracovala otazky napriklad som si vyclenila (podla narocnosti a obsirnosti danej latky) kolko dni sa budem venovat ja neviem.. genetike, cytologii.. Ked som sa to naucila z knih alebo zo zositov, tak som sla na otazky. Tie isli vtedy, ked som mala pochopene ucivo, velmi dobre. Samozrejme, niektore veci sa treba len nabiflit.. latinske nazvy, taxonomiu v zoologii. Genetiku a chemiu sa neodporucam vobec biflit. Osobne si ani neviem predstavit, ako by sa niekto mohol biflit chemiu bez porozumenia.. a hlavne priklady. :D Takze pri chemii jedna zasada - radsej venuj vacsinu casu pochopeniu latky, potom otazky pojdu lahsie. Stale treba opakovat a testovat sa. Co ti robi problem, to si vypisat a zameriavat sa na to..