Spánková paralýza

Príspevok v téme: Spánková paralýza
MonikaMonika

Prosím Vás, zažili ste už niekto spánkovú paralýzu? Ja tým trpím už roky, je to desivé. Po prebudení sa nemôžem hýbať, som kompletne paralyzovaná, môžem len dýchať a hýbať očami. Trvá to len krátko ale mne to pripadá ako večnosť. Takisto som sa pár krát akoby "vznášala" videla som svoju posteľ zhora, ale moje telo tam nebolo. Videla som akýsi čierny mrak. Na internete som sa dočítala, že to má lekárske vysvetlenie, inde zasa, že ide o démonov. Čo myslíte? Ako s tým bojovať, čo robiť aby to prestalo?

Zuzka8

Neviem prečo hovoríte, že veriaci používajú Boha ako barlu. Boh je mocný Boh, nemožno tak sa o Ňom vyjadrovať ani o Jeho služobníkov. Mária bola Bohu verná a verila v Neho aj keď jej hovoril radostnú zvesť.
To, že ľudia niekedy uveria v Boha v ťažkom období, iba ukazuje na našu biedu ako ľudí, že si na Boha spomenieme až keď nám je zle. Máme ísť za Ním predsa v čase a aj v nečase. A mnohí kresťania to tak aj robia. Skôr je to na našu hanbu, že Boh sa niekedy rozhodne nás znížiť, aby sme sa na Neho vôbec rozpomenuli.
Príde mi, že to používate iba ako zaužívanú frázu, veď nepoznáte ani kresťanov, keby ste vedeli ako žil Pavol, tak by ste nehovorili.

...

Je to fyziologická vec tá paralýza, lebo keď spíš na boku, tak ju nemáš alebo máš menej.

Bohatier

Ziadni demoni podla mna v tomto nebudu.. Ak ma niekto vela casu tak si moze precitat nazor na tuto temu od "Barona Reinchebacha" (on tvoril v tomto pripade len isteho pozorovatela ktory si uvedomuje deje ktore beznemu cloveku nic nehovoria a aj pre tento vyskum vyhladal specifickych ludi ktori tuto teoriu pravdepodobne potvrdili) ze proste citlivejsi ludia maju alergiu na nejaku formu energie ktora sa odraza so slnecnym ziarenim od mesiaca k nam (takzvane mesacne ziarenie!). :)) Myslim ze sa zmienil aj tom ze cim je clovek citlivejsi tym musi byt dalej od materialu na ktory dopada toto ziarenie a nasledne vedie tuto energiu dalej po materiale! (Mozno obycajne zastrenie okna plachtou v tomto pripade nepomoze..). No neviem ci sa tu niekto najde aby to testol (nieco takto sialneho:P) ale ak sa nejako zgrupujete tak aspon mozete taketo nieco potvdit ci vylucit! :)) P.s: uz neviem kde som o to zavadil ale udajne svetlo moze vytvarat cez 10 000 roznych variacii ziarenia (a napriklad z neonoveho nam vypadavaju vlasy:P).

Ananaska

Ja mam z toho zmiešané pocity...naposledy som mala spankovu paralyzu niekoľko dni pred smrťou našej fenky...mala som pocit, že je pri mne mačka alebo pes a olizuje mi prsty na rukách..ráno keď som sa prebrala fenke bolo zle...

Angelika3

No takto, určite veľa robí aj životospráva a tiež napr. mne sa zle spáva s plným žalúdkom, to už radšej si dám pohár vína či piva na večer.
Ale možno tí ktorí máte tieto problémy by ste sa aj mali zamyslieť či ste nevyrastali v podobnom prostredí ako ja, kde vás strašili a presviedčali o existencii démonov a nesprávnej predstave Boha a možno niekde v podvedomí vo vás neostal tento strach. Ja som si často čítala aj o ľuďoch trpiacich démonmi a potom som si na to niekedy spomenula a bála som sa a pritom išlo iba o formu schizofrénie u takýchto osôb.
Odkedy som sa z tohto vymanila a pochopila, že cesta človeka je cestou osvietenia a slobody a nie područia a zotročovania akýmkoľvek náboženstvom, prešli tieto nočné mory úplne a zbavila som sa aj nepríjemného strachu a nepotrebujem sa chytať barličky vo forme tzv Boha.

mark4888

tak ti zhrniem vsetky info. mal som to tiez. spolahlivo to prislo, ked som si lahol na chrbat. ked som zaspaval na boku, tak to neprichadzalo tak casto. je to porucha spanku. nevylucuje sa nejaky hormon. je to bezna "choroba". nemusis sa nicoho bat. akurat to je velmi neprijemne na psychiku. nie su to ziadni demoni.

teraz to najdolezitejsie: ako sa z toho v okamihu prebrat.. musis si uvedomit, ze mozog je v stave s panku a netusi, ze si hore. preto ti premieta sen do reality. preto musis co? no presvedcit ho, ze si v realite a nespis. a to docielis tak, ze mu povies, ze vidis nieco konkretne. mne pomohlo napriklad, ked som chce zasvietit svetlo, alebo sa natiahnut na nocny stolik po mobil. mozog zaregistroval mobil a AHA on nespi a bolo to prec. cize ked to nastane, tak sa snaz si povedat: vidim lampu v mojej izbe. alebo chcem si obliect veci, ktore som si na tu stolicku vcera vecer vyzliekla. moze to byt hocicco. alebo si k posteli postav pohar s vodou a chci sa napit. mozog zareaguje ze jaj: to tam dala vcera, to je realita.

takto sa z toho zobudis. ale odstranis to len stravou a spankom. alebo antidepresivami co je zase len forma, ako ta prinutit lepsie spat.

cize: mne pomohlo chodit spat a vstavat v rovnaku hodinu. nespat na chrbate. nejest dve hodiny pred spankom a nejest tazke jedla. aspon 3x do tyzdna pohyb. mozes si dat nejaky caj na spanie, ale su rozne vytazky pre lepsi spanok. informuj sa v lekarni.

mne po tomto vsetkom paralyzy presli..

BohJeLaska

Zuzka8 je to od démonov. Neotváraš sa im len okultnými spôsobmi ale aj hriechom. Keď človek hreší, pozýva do svojho života démonov. Toto sú prejavy démonov, viem to, zažil som to na vlastnej koži. Autorka porozmýšľaj, čo vo svojom živote robíš, či nerobíš niečo hriešne čím ich voláš. Modli sa k Bohu, on Ťa od toho oslobodí, iba on má tu moc.

Zuzka8

A žiješ zdravo alebo nepociťuješ denne nadmerný stres?
Skús možno zmeniť niečo v životospráve a na interez písali o pravidelnom spánku.

www.interez.sk

Akurát by som vynechala tie antidepresíva, lebo podľa mňa toto čo máš je veľmi ľahký stav na to, aby si brala antid.
Tiež to s démonmi, neboj sa, že sú to démoni, to by si sa im musela otvoriť nejakým okultným spôsobom. Inak nedokážu takto ovplyvniť človeka. Ale spasenie od Krista to potrebuje každí.

BohJeLaska

Máš problém s démonom alebo démonmi. Musíš ich vyhnať zo svojho života v mene Ježisa Krista. Iba on má tu moc, pred menom Ježiš Kristus sa trasú ako osiky. Vyznaj ho ústami ako svojho pána a spasiteľa, odovzdaj mu svoj život, nechaj sa ním viesť a uvidíš, že títo démoni odídu. Nebudú totiž niekde alebo v niekom, kto patrí Bohu.