Ahoj, aky je vas nazor na instituciu s nazvom urad prace ? Podla mna ide o zbytocnu instituciu, ktora umelo zamestnava inde tazkouplatnitelne uradnicky a prehana hore - dole ludi. Podla mna by ju mohli zrusit.
Tak napr. ja. Bola som sa tam zaregistrovat a teraz tam kazdy mesiac musim prist a dokladovat hladanie zamestnania. Pani mi tam vzdy precita zo 10 ponuk prace zverejnenych na internete, pricom vobec nema tusenie ci som na ne kvalikfikvana alebo nie. Pritom ma pred sebou moj spis s udajmi. Vzdy mi cita nieco uplne mimo mojho zamerania. Ani nevie anglicky ked cita anglicke nazvy pozicii. Podla mna len ukazuje svoju pseudouzitocnost pred kolegynou. Tie ponuky prace su verejne na ich portaly a viem si ich pozriet aj z domu. Cize uplna zbytocnost. Potom treba dokladovat hladanie zamestnania. Stale chce iny format a stale ma s tym prehana. Na toto konkretne sa budem neskor aj oficialne stazovat. Teraz nemozem, lebo by ma este nutila chodit na UP kazdy tyzden. Pricom cele to dokladovanie hladania je fraska. Je velmi jednoduche vyrobit fakzifikat. Ved ked niekto chce pracovat, pracu si hlada a ak nechce, tak proste nechce. Cele zbytocne. To ci mate narok na podporu v nezamestnanosti i tak rozhoduje socialna poistovna a aj ona peniaze vyplaca. Takze urad prace je uplne zbytocny pre nezamestnanych. Par pracovnikv by som presunula do socialnej poistovne na registrovanie nezamestnanych a koniec, urad zrusit.
Tie vzdelavania rekvalifikacne su tiez kapitola sama o sebe. Ked som si to citala, tak som sa na to rovno vykaslala. Sama som si nasla a zaplatila lacnejsi a dokonca uzitocnejsi onlinekurz.
Keby ti neschopni uradnici radsej namiesto citania inzeratov poradili triky na pohovor, rady ako na zivotopis, to by pre niektorych ludi malo zmysel. Ale asi to ani ony same nevedia.
Aka je vasa skusenost? Moze byt aj z pocutia. Ake mate skusenosti s rekvalifikacnymi kurzami?
Skusenosti s uradom prace
Odporucam precitat si blog "Úrady práce sú peklo" a aj diskusiu k nemu: kuruc.blog.sme.sk
ja na UP tiež nadávam. Mne ani nevadí tam ísť raz za mesiac a doniesť vytlačený mejl, to je najmenej. Lenže momentálne mam takú blbú pracovníčku že chytám vždy nervy. Ako keby nestačilo že prídem v ten deň, ona si ešte určila čas v aký máme chodiť. Nikto v celej budove to tak nerobí len jej kancelária že nas má rozdelených na čas. Ani raz to nedodržala a to som pri nej už pol roka!
Ja z duše neznášam otázku ked tam prídem "Co máte nové ohľadom práce?" no čo asi, ked som stále tu! Nič nemám nové, nedarí sa mi bodka! Hrozné to je!
Ale aby som nehanila, mne napríklad UP našiel prácu síce iba na rok ale bola som tam spokojná. Prekvapivo :D
Z tohoto hladiska som sa na to nepozerala.
V zákone 461/2003, § 104 - § 106 sú podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti - človek musí byť nejaký čas poistený, musí sa zaregistrovať na úrad práce a nesmie brať iné sociálne dávky. O poslúchaní príkazov úradu sa tam nič nepíše.
Ak nebudes dokladovat zaujem o pracu, ked sa ti nechce robit, tak ta vyradia. Ak by to spravili vsetci, tak by UP bol zbytocny. Ak su tam ludia hladajuci pracu, tak UP bude vzdy existovat... V konecnom dosledku jednotlivec s tym nic nespravi, rozhodujuca je vacsina.
Možno nemusíš podstupovať všetko čo ti prikazujú. Podstatný je zákon.
Socialna poistovna mi podporu v nezamestnanosti vyplaca. Mna len hneva zbytocnost Uradu prace a neschopnost pracovnicok.
Prečítaj si zákon o sociálnom zabezpečení. Na vyplatenie podpory máš nárok, musia ti ho vplatiť.