Zdravím, Mám 15 rokov a už od škôlky mám obrovský problém komunikovať, a samozrejme ťahá sa to so mnou do dnes. Neviem ani naväzovať priateľstvá, pracovať v teame, či celkovo vychádzať s ľudmi... Vždy keď sa dostanem do hocijakej situácie, neviem čo robiť, neviem ako sa chovať, neviem čo povedať, neviem myslieť, neviem nič, a už vôbec neviem ako tento problém vyriešiť.. Skúšala som už veľakrát to zmeniť ale neúspešne. K väčšine ľuďom (sú aj výnimky) sa správam dosť odmerane... Neviem nadviazať ani krátku konverzáciu.. Ja to jednoducho.. Neviem.. Takže som väčšinou radšej ticho.. Nenávidím sa za to.. A už nevládzem takto ďalej žiť.. ľudia v mojom okolí ma majú za podivína.. Máte prosím niečo čo by pomohlo..? Budem moc vďačná..
Neviem sa vyjadrovať
tu na fóre si sa o svojom probléme vyjadrila veľmi inteligentne. Ako je to s konverzáciou u Vás doma? Mama, otec, súrodenci? S najlepšou kamoškou?
Merilynn2 to mi chceš povedať že zapadám medzi autistov? No výborne.
Vitaj medzi Aspergermi. :)
Niektoré sociálne interakcie sa dajú odkukať a nacvičiť, ale prosím, zostaň sebou. Nemusíš sa opičiť, aby si zapadla (ako to robí väčšina ľudí v Tvojom veku).
Mne vo vyjadrovaní sa pomohlo čítanie kníh.