Chcem sa stať detskou psychologičkou.

Príspevok v téme: Chcem sa stať detskou psychologičkou.
Hana99

Ahojte. Sice som len na zakladnej skole ale uz nam ucitelia kazali rozmyslat nad strednou skolou a mojim buducim povolanim. Vzdy som velmi chcela pomahat ludom chcela som byt doktorka alebo zdravotnicka no zistila som ze ja a krv niesme kamarati? takze na funkciu doktorky som rychlo ale tazko zabudala.... Potom som uz planovala pedagogicku alebo nejaku umelecku skolu no zistila som ze ma to az tak velmi nelaka. Mam najlepsieho kamarata ktory mi v jeden den oznamil ze je gay a to sme sa uz poznali naozaj dlho.... Mal to naozaj tazke lebo ked sa odvazil to konecne dat zo seba von tak par dolezitych ludi v jeho zivote sa na nho vykaslalo a vtedy som mu pomahala sa udrziavat pri zivote a snazila som sa mu dat len to najlepsie a aj sa mi to podarilo za co som bola velmi rada? bol to moj prvy uspech dalo by sa povedat z psychológie a tak ma napadlo ze by som nemusela pomahat ludom fyzicky ale psychicky.... Zacala som sa o to zaujimat, rozne clanky som si citala ohladom psychologie no nikde som sa nevedela docitat kde by som mala stutovat keby sa chcem zamestnat ako detska psychologicka na plny uvazok ... Celkovo mam velmi rada deti tak som sa chcela opytat kde by som mala ist studovat aj na strednu aj na vysoku? Dufam ze mi niekto bude vediet poradit (nechcem ist na gymnazium) Vopred dakujem.

swistica

Prvy krok je vyber a ukoncenie strednej skoly s maturitou. Idealne gymnazium, no mozno by mohli byt aj stredna pedagogicka skola alebo obchodna akademia. Na primacie skusky na VS budes potrebovat znalosti z biologie a vseobecny prehlad. Moze sa stat, ze za 4 roky si svoju volbu rozmyslis a to treba zvazit i pri vybere SS. Napr. ak nechces byt ucitelka v skolke, nevyberaj si pedagogicku SS.
Psychologiu budes studovat 5 r. na VS a ziskas titul Mgr. Potom budes moct robit napr. skolsku psychologicku. Ak vsak budes chciet mat vlastnu ,,ambulanciu,, tak budes musiet absolvovat este pocetne kurzy, skolenia, trainingy. Tymto kurzom venujes dost casu i penazi.

Praca to je urcite narocna. Predstav si napr. divnych spoluziakov, ktorych mas urcite v triede. Mas na nich trpezlivost? Neunavuju Ta? Aj to ti pomoze pri rozhodovani.