Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

rozchod po 10 rokoch?

Príspevok v téme: rozchod po 10 rokoch?
jednotka1234

dobrý den
mam dlhodobejsiu krizu v desatrocnom vztahu, obaja mame kratko pred 30tkou, byvame spolu 3roky-kupili sme si byt
problem je ani neviem v com- asi ze sa v niecom hrozne zmenil a v niecom naopak vobec nezmenil
je mily, pozorny ale poslednou dobou zacal viac chodit "na jedno" zvycajne to skonci totalnou ozierackou party kde nakoniec skoncia v stip bare-zevraj on sa iba pozera(:-))
v domacnosti mi tiez velmi nepomaha, je dlho v praci pri inych ludoch je aktivny, ale ked pride domov tak len sadne pred televizor
teraz sa k tomu pridala kolegyna, z ktorej je ocividne namakko a ja sa citim uplne nanic, aj ked sa snazim/alebo 10rokov som sa snazila byt vtipna, mila, chapava, uz totalne nevladzem a len si prajem aby to nejak skoncilo-napr aj neverou!je to normalne?po desiatich rokoch vztahu?
pomaly rozmyslam nad zalozenim rodiny, ale neviem ci je to spravne s nim-uz vidim, ze by vsetko ostalo na mojich pleciach a pre neho by sa nic nezmenilo
v podstate sa bojim, ze aj ked ho najviac milujem nie je spravne v tomto pokracovat, ale rozchodu sa bojim-co ak to budem lutovat?som aj trochu ziarliva(jemu to nedavam velmi najavo) neviem ci zvladnem ked ho uvidim s nejakou novou
hrozny boj srdca a rozumu
uz som si vypisala plusy a minusy a minusy jednoznacne prevazuju
neviem zahodit 10 naozaj krasnych rokov plnych zazitkov, smiechu

tifaniass

Toto mi veru pride ako prechodeny vztah...Keby to malo nejaky posun...Ale mam pocit, ze u vas to ide len k horsiemu...

pp

Vzdy ma zaujimalo, kedy pri chlapovi typu ozran, ku.vnik, lenivec, prip. ignorant jeho zenuska povie, ze ho miluje. Pytam sa co na nom milujes? Milujes minulost s nim, spomienky, vase zaciatky, alebo predstavu o nom. Starostlivy? Mozno, avsak v spolocnej domacnosti je to snad samozrejme, nie? To vsak skoncilo. Ludia sa vo vztahoch menia a zmenil sa aj on. Necakaj, ze ked mu budes tolerovat party a kluby a zenske, ze si to bude vazit. Nebude a uz teraz si ta nevazi. Si itinerar vasho bytu. Ty najlepsie vies, co mas a budes robit. No a co, ze 10 rokov spolu. Myslis ze jeho to tankuje ked kuka na stetky v bare? Nudi sa s tebou a ty uz teraz za nim places.

lumirecka

mam kamosku ktora je strasne mega zamilovana, ale je odomna o dost mladsia, poznaju sa roky, ale chodia spolu ani nie rok, velmi ho miluje ale su uplne iny a vela veci jej na nom zacalo vadit, stale ho nechce opustit a to ma 22, ak uz si presla 10 rokov a takto to citis radsej chod aby si dalsich 5 nelamentovala potom to bude horsie

rozum

ak budes takto premyslat, najdes presne takeho isteho cloveka, ak nie horsieho. bud rada, ze nemate spolu deti a vezmi rozum do hrsti

jednotka1234

skor ide o to ze aj ked racionalne viem, ze je spravny rozchod, emocionalne to nezvladnem, neviem co mam posluchnut- srdce verzus rozum
asi som naozaj masochistka a netriezvo rozmyslajuci clovek, ale co ak uz nenajdem takeho cloveka? viem, ze si tu hrozne odporujem a mam protichodne tvrdnenia, ale som z toho v koncoch, viem co mam urobit, ale neviem ci to chcem urobit

mirec411

Jednotka1234, prečítal som to až k záveru, kde píšeš, že mínusy prevažujú, ale "nechceš zahodiť 10 rokov vzťahu". -------- Nuž, usmial som sa, lebo poznám veľa ľudí, ktorí by veľmi radi zabudli na minulosť, ...ale to píšem len tak na okraj... Podľa mňa je najvyšší čas uvažovať naopak. Teda: - Chceš si zničiť ďalších 40 - 50 rokov života s človekom, ktorý žije "to svoje" mimo teba už teraz? Si masochistka, alebo triezvo uvažujúci človek? --------- Moja rada: - So životom sa nemá hazardovať. Máme si ho robiť krajší, nie ťažší.

jednotka1234

setrili sme na byt, aj spolocne zvieratko mame aj na par "lepsich" dovolenkach sme boli, dieta nechcem este ja svadbu este nechce on
tym to je ze som hrozne benevolentna, vsetko zoberiem so smiechom nevieme sa pohadat, nastvata som 3sekundy a neviem si dupnut

Brokolicka

Ano, uz davno ste mali mat svadbu a dieta, to je progres vo vztahu a nie sa ozierat v bare a chodit na striptiz. Cim to je, ze ten tvoj ti ani po 5 rokoch svadbu nenavrhne, ale uplne cudzi chlap hned z fleku vie, ze chce, len teba a navrhne ti to, po com ty tuzis s tym svojim uz x rokov a pomaly si uvedomujes, ze s nim to asi nedosiahnes.

Brokolicka

Tvoje pocity su normalne, lebo ty sa staras, bojujes a on nie. Si na to sama. Nepomaha ti. Dvaja musia za povraz tahat spolu a bojovat o teba, vas vztah musi aj on, nie len ty.

swistica

Vyhladaj si clanky o "prechodenych" vztahoch. Uz ste davno mali mat svadbu a dieta, alebo cestovat okolo sveta, mat psa, setrit na nieco drahe atď. Proste dalsi spolocny ciel, ktory vas spoji. Takto to preslo do nudy a rutiny.
To ci sa mas rozist, ti hadam nemozu radit cudzi ludia na fore, ktorí vas ani nepoznaju. To musite vediet vy obaja :-)