Bývali sme s manželom 4 roky v jeho dome a počas tohto obdobia sa nam narodili dve deti(3 a 1). Posledný rok sa naše vzťahy tak vážne narušili,že sa chcem rozviesť. Už bývame u mojej mamy, ale sú tu veľmi obmedzené pomery. (malý byt, dalši clenovia rodiny..) Chcela som od neho aby aspon na cas, kym si nieco najdeme odstahoval k svojim rodicom do domu( velky dom a su tam sami) Ale nesuhlasí. Najprv nás z domu vyhadzuje, potom deti mozu prist ale ja nie, potom sa mozme vratit kym si najdeme, ale jednoducho s nim nepohnem a neodide. Kedze nase hadky uz boli neunosne a pri poslednej ma aj udrel, nemienim sa vratit, ked je tam on. Vyhraza sa mi, ze takej chudobnej zene ani deti nezveria do opatery. Bojim sa, ze ma pravdu. Co robit, poradte..
Spravodlivosť voci zenam matkam
To rocne dieta je mozno este kojene tak bolo by len pre neho skoda davat ho otcovi. Materske mlieko pomaha vytvarat dietatu imunitu a kojene deti trpia menej na alergie. Rozpoznat hajzla na zaciatku vztahu byva casto tazke kedze sa radi pretvaruju. Ja mam tiez slusenost s jednym co na zaciatku vztahu vyzeral fajn a potom ma psychicky tyral.
zbytocne stracate cas a energiu, je to fake. opakovane zavesena vymyslena tema
V dnes tak sebeckej dobe by som chlapovi nielenze neporodila ani pol decka, ale sa k nemu ani len nenastahovala / a stala sa tak sluzkou, gazdinou, vychovavatelkou/ bez vlastného zabezpecenia, majetku. Zeny, kde to zijete. Taka blbost a naivita, aj ked je uz manzelstvo, nic to, ako vidis, neznamena, zdrap papiera. Nemate predmanzel zmluvu aspon? Dom je jeho, cize mozes ist s deckami rovno do azylaku. Ale decka su spolocne, tak s tymto faktom operuj. Nie s domom. Normalne mu ich zaves na krk, nech sa stara, ked je otec. Nech vie co to je, a ty sa zamestnaj. Muzi si nevazia zeny co sedia doma pri deckach a su bez roboty. Bohuzial, citam stale to iste dookola. Vsade.
Také malé deti určite nezveria otcovi. Kde ty žiješ? Dnes majú problém otcovia sa pomaly dostať k tomu aby aspoň videli svoje deti, striedavá starostlivosť je v pomere najmenej určená. Majetok vám rozdelí súd a ty budeš poberať výživné, tak proste choď na súd. Na súde je to každodenná realita a pomaly banalita.
Dnešná doba v tomto skôr nepraje otcom bohužiaľ. Neviem načo si narobíte detiská a potom sa sťažujete. Mala si vidieť s kým žiješ a načo sa teraz ľutuješ.
merilyn nie "rozum" ti neberie tieto nazory, lebo ten nemas. je to nerozum
dom je jeho. Nie je spoločný. Ona sem už písala, ešte keď sa to snažila dať ten vzťah dokopy.
Rozum mi neberie tieto názory ostatných diskutujúcich... akože chlapovi, ktorý ju bol schopný udrieť, má žena zveriť maličké deti (jedno prakticky bábätko), len zato, že má dom?
(Nielen) chlapovi by malo záležať, aby jeho deti vyrastali čo najspokojnejšie a mohli sa oprieť o oboch rodičov, aj keď im manželstvo nevyšlo.
Myslím, že násilníka môže zo spoločného bytu/domu vykázať polícia, ale to by chcelo trestné oznámenie a polícia sa v takých situáciách väčšinou nepretrhne. V prípade rozvodu by sa však na to malo prihliadať. (Teraz netvrdím, že máš svojho muža vyprovokovať k útoku, len že je dobré mať veci zdokumentované. Ak dôjde k ostrejšej komunikácii, kľudne si ju nahraj.)
Bohužiaľ, s takýmito manipulatívnymi typmi sa často nedá rozumne dohodnúť - už z princípu nechcú kompromis, aby sa situácia nejako vyriešila, keď oni nie sú spokojní.
Miška, ...a nemala si si radu pýtať skôr, ako si vbehla do vzťahu a mala deti?! -------- Einstein síce písal o relativite času, ale čo sa týka vzťahov, tak u nich je čas prioritná veličina. -------- PS: - Zatiaľ ti ostane len veriť, že na deti bude platiť slušné výživné..., a že časom sa ti podarí nájsť vhodnejšie bývanie. Chce mať manžel deti pri sebe? - ...no tak prečo mu ich nedáš? Možno ti ich rýchlo vráti a radšej ti zaplatí dobré výživné. ...A ak to zvládne, tak to bude v prospech detí, a to je predsa hlavné. Ide tu predsa o to, aby si, aby ste, urobili to najlepšie v záujme detí, či nie?
myslím, že zachádzaš trochu ďalej ako sa patrí. Je to jeho dom, nie Tvoj. Tak akým právom si ho mohla žiadať, aby ho čo len na chvíľočku opustil? Svoj vlastný dom?
Ono to nie je nič moc, bývať u rodičov v stiesnených podmienkach, ale časom sa to vykryštalizuje a snáď si niečo nájdete. Iné Ti neostáva, len to zatiaľ vydržať.
Preco?