Alergia na zlato?

Príspevok v téme: Alergia na zlato?
Mimmuss

Dobrý deň,
Chcem sa spýtať, existuje niečo ako alergia na zlato? Doteraz som si myslela ze nie. Nosím na prste zlatú obrúčku už štvrtý rok a teraz posledný ani nie pol rok, sa mi pod obrúčku začali robiť červené fľaky, niekedy sú aj také vypuklé, že to vyzerá ako popálenina a svrbí to. Skúšala som aj obrúčku dezinfikovat, keďže je obrúčka širšia ako obvykle, či sa tam nedržia baktérie, no nepomohlo. Skúšala som ju aj nenosit, prst sa zahojil a po následnom nasadení prst scervenal opäť. Neviete poradiť čím by to mohlo byť? Existuje vôbec alergia na zlato?

in blossom

ak ide o 14karatove zlato (najdes tam oznacenie 585, niekde vnutri vyrazene), tak vlastne v celom tom sperku je len 585/1000 podiel cisteho zlata, ostane, cize takmer polovica je nejaka zmeska www.sperky-a-diamanty.sk

in blossom

nemusi to byt alergia na zlato ale na primesy. ziadne zlato ani striebro co nosime nie je 100%ny kov. mne sa stalo to iste, prsten roky tolerovany a zrazu presne hentie cervene flaky. ked som ho dala dole, tak sa prst zahojil, po nasadeni znova to iste. tiez som ho dezinfikovala a nepomohlo. a pritom som z toho kovu mala x dalsich sperkov, vratane prstenov, na sebe bez problemov. vysvetlujem si to tym, ze to bola nizsia kvalita alebo nieco, a ze mnohorocnym nosenim sa viac dostali do popredia primesove latky a tie ma drazdili. lebo ked som si po case dala iny prsten z toho isteho kovu, len novy, dokonca aj hrubsi ako ten povodny, tak uplne bez problemov ho nosim uz rok na tom istom prste.

petroanneta

podľa mňa môže a nemusí ísť o alergiu na zlato. Ale prsty občas v lete napúchajú, potom odpúchajú, niekedy sa pod prsteňom uchytí voda, a potom je časť prsta neustále vlhký, potom svoje zohráva aj pot. Jednoducho tomu prstu vadí, že je pod obrúčkou zakrytá pokožka.