Dobrý deň,
Chcem sa spýtať, existuje niečo ako alergia na zlato? Doteraz som si myslela ze nie. Nosím na prste zlatú obrúčku už štvrtý rok a teraz posledný ani nie pol rok, sa mi pod obrúčku začali robiť červené fľaky, niekedy sú aj také vypuklé, že to vyzerá ako popálenina a svrbí to. Skúšala som aj obrúčku dezinfikovat, keďže je obrúčka širšia ako obvykle, či sa tam nedržia baktérie, no nepomohlo. Skúšala som ju aj nenosit, prst sa zahojil a po následnom nasadení prst scervenal opäť. Neviete poradiť čím by to mohlo byť? Existuje vôbec alergia na zlato?
Alergia na zlato?
ak ide o 14karatove zlato (najdes tam oznacenie 585, niekde vnutri vyrazene), tak vlastne v celom tom sperku je len 585/1000 podiel cisteho zlata, ostane, cize takmer polovica je nejaka zmeska www.sperky-a-diamanty.sk
nemusi to byt alergia na zlato ale na primesy. ziadne zlato ani striebro co nosime nie je 100%ny kov. mne sa stalo to iste, prsten roky tolerovany a zrazu presne hentie cervene flaky. ked som ho dala dole, tak sa prst zahojil, po nasadeni znova to iste. tiez som ho dezinfikovala a nepomohlo. a pritom som z toho kovu mala x dalsich sperkov, vratane prstenov, na sebe bez problemov. vysvetlujem si to tym, ze to bola nizsia kvalita alebo nieco, a ze mnohorocnym nosenim sa viac dostali do popredia primesove latky a tie ma drazdili. lebo ked som si po case dala iny prsten z toho isteho kovu, len novy, dokonca aj hrubsi ako ten povodny, tak uplne bez problemov ho nosim uz rok na tom istom prste.
podľa mňa môže a nemusí ísť o alergiu na zlato. Ale prsty občas v lete napúchajú, potom odpúchajú, niekedy sa pod prsteňom uchytí voda, a potom je časť prsta neustále vlhký, potom svoje zohráva aj pot. Jednoducho tomu prstu vadí, že je pod obrúčkou zakrytá pokožka.
Áno, existuje aj alergia na zlato.
Nosis aj ine zlate sperky? Deje sa ti to napr. aj s nausnicami?
Dobry den ja mam to iste a tiez neviem co by to mohlo byt
na zlato existuje, mas ju