Kedy

Príspevok v téme: Kedy
Guga12

O mesiac budem mať 13 rokov. Chcem sa spýtať dospelé ženy, že keď boli v puberte, kedy si dali zafarbiť vlasy, kedy začali používať šminky a lakovať si nechty.
Strašne rada by som si dala zafarbiť vlasy na modro. Je to tak aj v jednom animáku a pôsobí to úplne mysticky a nadpozemsky. Aj nechty chcem mať modré.
Nič také mi však mama nedovolí. Nechty som si jej lakom nalakovala na cyklámenové, ale veľmi sa za to hnevala a musela som si ich odlakovať, Potom mi dovolila, že smiem na bledučko ružovo alebo na bielo a aj to iba cez prázdniny. Veď aj vlasy by som chcela mať aspoň teraz cez prázdniny modré. Posledný augustový týždeň idem do tábora, aspoň tam na ten jeden jediný týždeň keby som im mohla mať modré...
Čo zlé je na tom, že to chcem? Veď tým nerobím nič zlé?
Vy by ste to Vaším dcéram v mojom veku dovolili? Ak nie, vysvetlite mi logicky, čo zlé je na tom? Keď mne sa to tak veľmi veľmi páči. Potom keď pôjdem do školy, by som ich znova mohla mať moje prirodzené orieškové...Ale to je taká tuctová farba.... akú má väčšina ľudí. Nie je ničím zaujímavá.

dospely122

co zatial nevies, tak je to, ze sa v tebe ozyva priroda, pudy. tie modre vlasy a modre nechty su.. vabenie. haranie. preto ti to mama nechce dovolit. pretoze dozrievas a potrebujes sa dolisit. na tom nie je nic zle. ale prinasa to do zivota podobne hormonalne zalozenych samcekov. a v tvojom veku to je nevhodne. neslusne. na tvojich orieskovych vlasoch nie je nic zle. praveze.. bud sama sebou. prirodzena. vaz si to, co ti vesmir nadelil. pekna si tak, ako si. nepotrebujes sa umelo premalovavat na niekoho, kym nie si. kazda farba raz vybledne. ale ta tvoja prirodzena tu bude s tebou navzdy. neponahlaj sa. maj sa rada taka, akou uz teraz si. budes tu snad este 70+ rokov. nemyslis, ze este minies tisice za sminky a kadernika? uzi si svoj vek a vsetko to dobre, co prave teraz ten vek prinasa. kolke ti ticho zavida! uz sa to nikdy nevrati, uz to nikdy nezazijes. este si uzijes rokov a rokov zivota ako zena. sminky sa ti zhnusia a casom ti bude chybat aj ta orieskova farba. kam sa ponahlas? na farbe vlasov a nechtov absolutne nezalezi. na to sa ti kazdy vys... zalezi na tvojej osobnosti, skusenostiach, vedomostiach, sikovnosti. neprikladaj takym malicehrnostiam taky velky vyznam. pretoze v dospelackom svet ziadny vyznam nemaju. jedine rozmnozovaci a to ty asi nechces. zamestnaj svoju hlavu podstatnymi vecami. pretoze farba vlasov ti nema co privadzat tak depresivne myslienky, ze mas potrebu to vypisovat na nejake bezvyznamne fora. o pat rokov budes mat 18. a potom sa mozes malovat na oranzovo pinzovo dalsich 70 a viac rokov. naozaj to pust z hlavy a zaoberaj sa podstatnymi vecami. len ti asi rodicia nepovedali, ktore to su. jazyky, zrucnosti, skusenosti, vedomosti. to je to, na com naozaj zalezi. nie na modrych.. cohokolvek...