Ahojte chcem sa opýtať, máte niekto skúsennosť s užívaním Alventy a Trittica na Generalizovanú uzkostnú poruchu? Pomohli Vám tieto lieky?
GAD
ano, alventa nabudí, preto sa berie ráno:)
Mám 26 rokov a za posledných 6 rokov som vyskúšala 3 psychológov, aktuálne chodím k štvrtej pani psychologické. Antidepresívum si nehľadám predsa sama, mám ho od psychiatrický, ktorá pozná moje problémy.
Bral si alebo berieš alventu?
Ale áno užívajú sa spolu aj keď sú oboje antidepresíva. Je to bežná kombinácia. Alventa ráno, Trittico na noc. A alventa je vhodná na generalizovanu uzkostnu poruchu. Skôr má zaujímali reálne skusennosti ako tieto lieky pomohli. Úzkosti mám “zo všetkého” - nadmerne obavy.
Ale áno užívajú sa spolu aj keď sú oboje antidepresíva. Je to bežná kombinácia. Alventa ráno, Trittico na noc. A alventa je vhodná na generalizovanu uzkostnu poruchu. Skôr má zaujímali reálne skusennosti ako tieto lieky pomohli. Úzkosti mám “zo všetkého” - nadmerne obavy.
Len ich užívaj
Tritico aj Alventa obe sú antidepresíva. Neužívaju sa dvoje antidepresíva ale len jedno.
Alventa na úzkosti ? Alventa práveže zvyšuje i noradrenalín a to je stresový hormon ktorý by som povedal že úzkosti len zhorší. Alventa sa skôr dáva tým ktorí sú takí oťapený aby ich to "prebralo" a "nabudilo". Je to dačo podobné ako káva a energetický nápoj ktorý oťapeného človeka síce "nabudí" ale úzkosti to zhoršuje, a zhoršuje to i činnosť srdca (zvyšuje pulz a krvný tlak). Ja by som ti na úzkosti alventu neodporúčal.
Co ty vyvoláva tvoje úzkosti ?