Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

GAD

Tomas12345

Lenka597 :

Moja mama berie alventu + seroquel ale viacej krát sa sťažovala že mala úzkostné stavy. Išla teda za psyychiatrom a ten jej znížil dávky Alventy, a povedal jej že tá Alventa je taká na "nabudenie" ked je človek ospalý.

Lenka597

Mám 26 rokov a za posledných 6 rokov som vyskúšala 3 psychológov, aktuálne chodím k štvrtej pani psychologické. Antidepresívum si nehľadám predsa sama, mám ho od psychiatrický, ktorá pozná moje problémy.

Bral si alebo berieš alventu?

Tomas12345

Lenka597 :

Lenže tá alventa je naozaj skôr na "nabudenie", je to podobný účinok ako energy drink. Hladaj si antidepresíva ktoré majú sedatívny účinok a nie že ťa nabudia.

A psychoterapie si skúšala na tie tvoje úzkosti ?

Lenka597

Ale áno užívajú sa spolu aj keď sú oboje antidepresíva. Je to bežná kombinácia. Alventa ráno, Trittico na noc. A alventa je vhodná na generalizovanu uzkostnu poruchu. Skôr má zaujímali reálne skusennosti ako tieto lieky pomohli. Úzkosti mám “zo všetkého” - nadmerne obavy.

Lenka597

Ale áno užívajú sa spolu aj keď sú oboje antidepresíva. Je to bežná kombinácia. Alventa ráno, Trittico na noc. A alventa je vhodná na generalizovanu uzkostnu poruchu. Skôr má zaujímali reálne skusennosti ako tieto lieky pomohli. Úzkosti mám “zo všetkého” - nadmerne obavy.

Tomas12345

Tritico aj Alventa obe sú antidepresíva. Neužívaju sa dvoje antidepresíva ale len jedno.

Alventa na úzkosti ? Alventa práveže zvyšuje i noradrenalín a to je stresový hormon ktorý by som povedal že úzkosti len zhorší. Alventa sa skôr dáva tým ktorí sú takí oťapený aby ich to "prebralo" a "nabudilo". Je to dačo podobné ako káva a energetický nápoj ktorý oťapeného človeka síce "nabudí" ale úzkosti to zhoršuje, a zhoršuje to i činnosť srdca (zvyšuje pulz a krvný tlak). Ja by som ti na úzkosti alventu neodporúčal.

Co ty vyvoláva tvoje úzkosti ?