Dá sa zarobiť v zahraničí na byt?

Príspevok v téme: Dá sa zarobiť v zahraničí na byt?
sivamacka

Ahoj ľudia, viem, že sú tu často témy ohľadom práce v zahraničí, ale mala by som otázku.. Myslíte si, že je možné zarobiť si v dnešnej dobe v zahraničí na byt? Teda že by som tam išla pracovať na pár rokov a ušetrila by som dosť peňazí aby som si nemusela brať na Slovensku hypotéku? Alebo je to už nereálne? Viem, že bratranec bol v Anglicku pár rokov a zarobil na dom, ale to bolo ešte v dobe keď sme mali koruny. Neviem, či je to dnes ešte možné...

Kvak1

V Turanoch garsonka 12 000€
v Bratislave 150 000€ jednoizbak v novostavbe. To som nevedela, ze zbytok Slovenska je taky lacny. Znama si kupila tiez bola v zahranici garsonku v Sali.Vtedy stala 30 000 ale bola vonku vela rokov..No v Bratislave za to nekupis ani pelech.A najdi si, kde ti daju zadara byvanie lebo na tom platis najvacsie palky.Na strave i doprave sa da usetrit u nas chodili na bycikli do prace

Jankoo34

Ano da, ja som si za 2 roky a mam v Turanoch garsonku za 12.000 eur som kupil a som spokojny. Az 500,- eur mesacne som odkladal. Pohodicka, chod aj ty tak.

petronneta

áno, dá sa, záleží, v ktorom meste a aký byt chceš. Cca 2 roky s tým, že tam si príliš neužívaš a nemíňaš nadmerne ale fakt šetríš. A záleží aj od druhu práce. Práca cez víkend, počas sviatkov a v noci je omnoho viac platená.

Linda112

Podľa tohho čo tam budeš robiť, ale už to nie je tak, ako voľakedy. Už aj na Slovensku zarobíš dobre. Len sa treba snažiť.

kajka87

Veľmi záleží od toho, na akej pozícií tam budeš pracovať, od platu... Ak tam pôjdeš ako skladník, operátor vo výrobe, skrátka tam kde pracuje väčšina slovákov, tak si dovolím tvrdiť, že nie. Určite si ušetríš peniažky ale nebude to stačiť na byt. Ja som pracovala 4 roky v Anglicku, aj som si ušetrila nejaké peniaze ale v žiadnom prípade mi to nestačilo na byt. Ten kurz libra-euro už je skoro vyrovnaný. Anglicko by som v dnešnej dobe už neriešila, skús niekam inam, Švajčiarsko, Austrália, Dubaj... najlepšie keď budeš mať hradené ubytko a stravu, vtedy ušetríš.