Strach z okolia, ťažká únava očí

Príspevok v téme: Strach z okolia, ťažká únava očí
namo

Mám 23 rokov. Muž. Snažím sa normálne existovať ale žijem v hroznom duševnom bloku a hlavne čo to umocňuje je hrozná únava očí. Vyzerám vcelku pekne. Cvičil som s trénerom donedávna a mám zdravú postavu. Ale nič mi to nepomohlo psychicky lebo únava očí ma strašne uzatvára. Chcem byť vonku s hocikým prakticky :( .Strašne málo som toho zažil a pritom som už 5 rokov dospelým...doktor mi dal lieky teraz na štítnu žľazu a pôjdem na neuro/imuno že čo. Viem že mi poradíte buď chlap a rázne si povedz čo chceš atď ale nejak mi to moc veru nepomáha a cítim sa hrozne. A ten pocit keď ste kdesi sám a všetci naokolo s niekým je dosť nahovno a nejak sa ťažko cez to dostať. Som v BA nový a nemám kvalifikáciu čo mi to tiež asi dosť sťažuje. Čím skôr si chcem vziať hypotéku a vodicak a doucit nemcinu. Viete minieco rozumneho poradit? Kam ist/ chodit? Mam multisport kartu konecne.

Zuzka8

Ak chceš, tak si pozri aj túto stránku, je tam napísaná svojpomoc
me-cfs.eu
alebo tiež sa môžeš pridať do skupiny na Fb, kde ľudia zažívajú podobné.

Zuzka8

Ahoj namo, ja som Ti tie vitamíny písala preto, lebo sú dobré na únavu a niekedy ju aj spôsobujú. To sa dá u praktickej zistiť či nemáš nedostatok.

Vieš čo? A ako dlho máš už tú únavu a bolesti svalov? Ono to zvykneme chorobu na začiatku neprijímať, keď je akútna tak už vôbec, ale aj keď je chronický stav. Myslím také mierne až stredné stavy. A ono po čase sa človek naučí, že čo mu vyslovene zhorší stav, a čo zlepší. Alebo, že v ktorej hodine počas dňa sa mám lepšie. Tak skús sa aj tohto držať. A mať disciplínu v tom, že ak viem, že ak budem po 2 hodinách na počítači oťapený, tak s tým prestanem a budem menej na poč. A človek ak nie je lenivý a nerezignuje, tak môže narábať s týmito prostriedkami pre odpočinutie mysle.
Fajn, že iideš na ten vílet, že si sa tak rozhodol. Som chcela ešte, že nenechaj aby Ťa tá únava a vyčerpanosť až tak skonali, žeby si zabudol sa radovať. Myslím, do istej miery, napr. z prechádzky, alebo víletu, asi vieš čo myslím. Keď sme vyčerpaní, tak sa nemusíme a ani nemôžeme nasilu radovať, ale máme chvíle keď sa úprimne radujeme alebo sa utíšime. No to som chcela, žeby si úplne nezanevrel na život, to by bolo fajn.

namo

Ahjajjaj: alfakalcidol sandoz je ten druhy liek. A beriem to nejako tyzden asi. Cize nijaka zmena. Po jednej tablete tych 3och liekov. Betakaroten bol mesiac po zaruke tak uz neberiem. V piatok som bol po tyzdni asi cvicit dnes behat. Ale nesmiem to prehanat zbytocne lebo potom som strasne silny a nadrzany z tolkej novej energie...a ked nemam dlho babu tak je to zle. No nic ideme nejako zase dalej. Dik za postrehy, kludne piste aj nadalej aj hocico na pohlad menej vyznamne.

ahjajjaj

Namo, Tvoje psychické problémy súvisia s fyzickými. Keď niekomu nefungujú riadne hormóny, nemožno očakávať ani zdravé biochemické reakcie v mozgu.
Aj tá únava očí môže byť z toho. Takže počkaj, až Ti hormón tyroxín začne pôsobiť a kým sa im podarí nastaviť Ti takú dávku, ako potrebuješ. Kedy si ho začal užívať? Už si bol od počiatku užívania na kontrole, na meraní jeho hladiny v krvi?
Takže tu vôbec nejde o to, že by si bol nejak psychicky chorý, alebo že by si nebol chlapom. Keď sa niekomu netvorí dostatok tyroxínu, vo všeobecnosti sa necíti dobre. A keď sa dlhodobo necítiš dobre fyzicky, jasné, že to má dopad aj na psychiku.
To je také, ako keby chceli od človeka, ktorý má zápal nervu v chrbtici, ktorý trvá celé mesiace, aby mal neviemakú radosť zo života. Nebude ju mať. Bolesť nedovolí.
Tebe celková fyzická únava z nedostatku hormónu a vyčerpanosť zo zlých chemických reakcií spôsobuje neradosť zo života a strach zo zvládania bežných situácií. Je to úplne normálne a našťastie, pri dobre zvolenej liečbe iba dočasné!
Držím palce!

namo

Zuzanka imunitu mam zosilnenu cez vitaminy. Beriem aj na oci lutein a betakaroten, potom zinkorot a jeden dalsi pre stitnu zlazu. Ale to su len doplnky ...dufam ze u neurologicky sa pohneme vpred. Penazne na tom nie som zle, mam teraz kartu za 13 eur mesacne za ktoru sa da chodit zdarma cvicit atd. Tiez treba vyuzit. Hej mozno pojdem s kamoskou na zeleznu studienku + este volaco. Ale je to k nicomu ked je clovek na vsetko sam a nema s kym zdielat...strateny kazdy den. Co uz. Ja sa orientujem na vyriesenie unavy. Ak nepojde, tak som v totalnej prdeli uz navzdy.

Zuzka8

Tak choď v sobotu vonku s niekým. To máš voľný deň. Aj napriek únave, prosto. Keď vládzeš. Niektorí nevládzu zas toľko alebo niektorí sa nepremôžu a prídu o zážitok.

A keď si písal, že si mal aj nezdravý životný štýl, tak ho zmeň. Na tom sa dá popracovať, najmä keď máš ešte peniaze, že robíš. Aspoň budeš vedieť, že robíš pre sv. zdravie čo vieš.

Ak Ti imuno a neuro nič nenájdu, resp imuno môže oslabenú imunitu, lebo to býva pri týchto stavoch,
tak to rieš tým, že budeš liečiť príznaky tela. Ak Ťa bolí hlava, tak cvič na chrbticu, choď na masáže, daj si teplý obklad na stuhnuté šijové svalstvo.
Zisti či nemáš nedostatok vit. D, B12, min. Fe. A skús doplniť B12 aj ak jej máš dostatok, pri týchto stavoch to pomáha. Ale injekčne.

Toľko na rýchlo. Je na Tebe ako sa toho chytíš.

namo

Unava nie je sposobena unavou oci si myslim ale celkovo neuvolnenostou a napatim a smutkom atd a potom sa to prejavuje v ociach hoci mozog je tiez unaveny aj hlava ma bolieva aj nohy ruky vsetko prakticky. Hlavne som zadychcany furt...Minule som bol po tak dlhej dobe na kupku a vo vode a veru bol to dost divny ale aj dobry pocit. Som sedaval dlhodobo za pocitacom a nemal zdravy styl zivota. A nenavidel sa a nekomunikoval. Pracu mam, ano, v BA. A oci vzdy vyplachujem a štípu z rána potom a su cervene. Nic moc. Ale po 2 hodinach sa to zlepsi celkom. Ano sukromne skor nemcinu. Jazykovky su drahe a nerobia velky pokrok.

Tomas12345

Ciže úna očí ti bráni aby si mal nejakých kamarátov ? A co konkrétne myslíš tou únavou očí ? Myslíš to že sa ti stále zatvárajú ? Skúšal si si ich občas namočiť do studenej vody ?