Minimalna mzda 600 EUR a viac

Príspevok v téme: Minimalna mzda 600 EUR a viac
Fullhd

Nazdar ludia,

smeraci maju odvazny plan.Chcu razantne zvysit minimalnu mzdu ale vela ludi ma strach aky velky sok to bude pre podnikatelov.Ti uz teraz frflu.Zrazu ked sa zacina vsetko konecne hybat pocujem z slovenska same ale,ale,ale,bla,bla,bla ....co je potom zle?Co vlastne ludia chcu?
Ja som zato aby sa zvysila,vlastne nie pockat.

Uz mala byt davno aspon 1000 EUR !!!

Tak sa mi zda ze velky problem je z podnikatelmi na slovensku,ti maju ludi za obycajne cislo na papieri.

Vas nazor !!!!!!!????????

Tomas12345

sanny999 :

Pozri môj komentár Kalganovi1

Bohatier :

Nerozumiem ti, ťažko ti rozumieť. Nemôžeš písať jasne ?

Tomas12345

SofiaElla :

No tak vysvetli priamo na tom čo som napísal, co nesprávne miešam, pretože ty len vytrhnes nieco z kontextu a neukazes na pointu.

Bohatier

swistica, nemala by byt ale ludia by sa navzajom vykoristovali este viacej!

SofiaElla, celkom dobre poukazania! A aj na istu formu parazivotania na ludoch ktori z hodnot ktore vytvoria dokazu darovat 75% (toto je naozaj chvalitebne Slovaci!). A ak by sa tieto tvoje body vylepsili alebo aj niekde stopli tak by bol priestor nielen na znizenie odvodov ale aj zvysenie min mzdy. A hlavne by peniaze prudili tam kde by boli naozaj uzitocne! Zial ale toto ostane len iba teoriou pretoze na taketo zmeny sa nedokaze najst v dave dost ludi ktori by dokazali vytvorit moralny tlak.

Tomas, isto by sa takto dal udrzat vacsi podiel bohatstva v krajne (ktore takto dobri Slovaci radsej daruju prevazne ludom zapadu ci Izraela) :)) Ja teraz otocim zvacsovacim sklom na mikroskope este o par otacok detailnesie (ale dalo by sa ist este o hodne hodne hlbsie do detailu). Kupovanim potravin od maleho feroveho farmara (dokaze sa podelit o zisk) a iba zo svojho blizkeho okolia (doprava...) a ktory nepouziva chemiu a ine drasticke technologie (tak podporis mansie nicenie zivota vo viacerich rovinach napr. rakovina) a takto aj docielis ze hodnoty ostanu v tvojom blizkom okoli (peniaze) ze sa proste nepreleju sposobom 1% Afrika (podporujes otroctvo) 9% naklady (zabijas zivot sposobujes utrpenie) a 90 percent velka korporacia z ktorej mozes kludne vlastnit par tisicin percenta akcii (mas hodne velky podiiel na vsetkom co sa deje v tvojom podniku). :)) Modelov je mnoho a preto opat pozor ze co podporujes alebo zivis! Ako som si uz par krat s tebou pisal (teda sam so sebou!). :D (toto bolo stupnutie na otlak!) Ak si mi stale neporozumel tak v knihe svatej by stalo cierne na bielom ze on je vo vsetkom! :))

Bohatier

Trochu pohladu o nicom v zamknutej teme o nicom! :))

Tato (nazvime to peniaze) naozaj zasadne ovplivnuje veskere deje ktore sa na planete odohravaju! Je vdaka nej pozmenenych nespocet zivotov na jemnej vyssej a opat vyssej urovni bytia a tak dalej.. Ak by sme zacali prijimat spravne rozhodnutia uz od dnes tak nejaka jej vyska (mozno par cenrov ci euro) by bola spravodliva uz mozno o par stoviek (ci tisicok) rokov (ktovie co je toto zase za ironia! :P). Vlastne by to takto ani nemohlo byt lebo by sa tu nemal kto ucit! :)) Lenze ja by som chcel aby bol svet krajsi (aj ked vlastnosti ktore mu programator zadal taketo nieco neumoznuju) takze slovo krajsi (neznamena ze sa mam "Ja" krajsie) ale ze sa ma krajsie aj ta posledna mucha ktora musi znasat ruchy napr. od clovecenstva a to (akustickeho, elektromagnetickeho, pohladenie rorzeraveneho chladica na osobnom automobile, chemickeho, biologickeho,atd) (hm kde som sa to preboha stratil!? :D) proste tato tema by bola na nespocetne mnozstvo knih (opat o nicom!). Takze od penazi ktore uvidite niekde lezat alebo dostanete davajte radsej rychlo ruky prec! :P :))

SofiaElla

Tomáš, nemiešaj dokopy dane, ktoré idú do VÚC a dane, ktoré idú do štátneho rozpočtu. Treba najprv aj pochopiť základné veci, nie len sa bezmyšlienkovite vyjadrovať. Toto isté si robil pri náboženstve a Biblii. Nič si nevedel, nechápal, len si si išiel svoje. Trochu študuj a rozmýšľaj a potom skús niečo napísať.

Tomas12345

Kalgan1 :

"Tomas12345: skor ludia budu este viac robit na čierno. Na vychode ti kaslu na minimalku, daju ti na ruku 300€ a vybavene."

Tak potom musia byť častejšie štátne kontroly a sprísniť sa tresty za takéto podvádzanie a ľudí to potom od tohto odradí.
..............................................................................................................

"Keby sa trocha znizila dan z príjmu, mohol by mat kazdy pracujúci hned o 100€ vyssiu vyplatu."

No ale štát by mal potom menšie zisky.
............................................................................................................

"+Slovensko je druha krajina EU s najvyssim poctom uradnikov na občana"

Hej to je pravda, máme 40 úradnikov na 100 tisíc obyvatelov, pričom europsky priemer je 30 úradníkov na 100 tisíc obyvatelov. Na Slovensku máme 200 tisíc úradnikov, kebyže sa ich stav zníži z 40 na 30, respektíve z 200 tisíc na 150 tisíc, 50 tisíc úradníkov by štát nemusel dotovať a teda ušetril by na mzdách 420 milionov eur. Avšak je otázne kolko % z tých 50 tisíc zamestnancov by dokázal zamestnať súkromny sektor a kolkí by skončili na podpore. Ked sa zamestnavatelia stažuju že nemajú peniaze na zvyšovanie minimalnej mzdy, budú mať peniaze na prijímanie nových zamestnancov ? Dajme teda tomu že nie všetkých by zamestnal súkromný sektor, a teda nakoniec by štát na tomto i niečo prerobil, takže by neušetril 420 milionov eur ale dajme tomu že okolo 350 milionov eur.
..............................................................................................................

"Na SVK pracuje a platí dane cca 1.4mil ľudí z toho cez 200tisic ľudí robí v statnej sprave."

Ja som čítal že 2,5 miliona. 200 tisíc je iba úradníkov bez zarátania hasičov, policajtov, lekárov.
.......................................................................................................
"+Kradne sa vela (tendre, nákupy, eurofondy)
+Plytva sa vela (ono sa viac plytva prachmi z nevedomosti, neznalosti a neschopnosti nez sa nakradne.
+prebyrokratizovane prostredie"

Tie eurofondy aj kebyže sa efektívne využívajú veľa by sa toho aj tak nezmenilo. Darmo dostane Slovensku miliardu eur na eurofondoch za rok, ked tieto ktoré na Slovensko prídu tu neostanú, ale sa hned naspäť vyvezú. Tak napríklad v meste sa za eurofondy opraví divadlo, a rotbotníci ktorým je mzda z eurofondu vyplatená si za túto mzdu pôjdu kúpiť do kauflandu jedlo. Kaufland je zahraničný reťazec ktorý má v ponuke len 30% slovenských výrobkov. Robotníci teda nielenže svoje peniaze utratia za prevažne zahraničné výrobky ale ešte k tomu aj čisté zisky Kauflandu Kaufland neinvestuje na Slovensku ale ich vyvezie do zahraničia. A teda peniaze ktoré na Slovensko prišli, sa minú na zahraničné výrobky (zisk na tom majú zahraničný výrobci) a čisté zisky zahraničných retazcov sa vyvezú von. A kedže na Slovensku je väčšina reťazcov a firiem (a to nielen v potravinarskom priemysle) zahraničných, kapitál čo na Slovensko príde zachvílu aj odíde. Písal som o tomto na začiatku témy a vypočítal som že len v potravinárskom priemysle na vývoze čistého zisku zahraničných reťazcov Slovensko prerobí 2,3 miliardy eur ročne ! A toto je len v potravinarskom priemysle! Ostatné priemysly nie sú na tom o dosť lepšie! Chudoba na Slovensku síce je aj pre dôvody ktoré si ti uviedol (vysoký počet úradníkov, eurofondy, niektoré zbytočné nákupy) avšak to je len špička ľadovca. Najväčší podiel na chudobe Slovenska má to že Slovensko je rozpredané zahraničným investorom ktorý svoje zisky vyvážaju zo Slovenska. Značný podiel ma ale i to že na Slovensku sa predáva len málo slovenských výrobkov. V potravinárskom priemysle je to len 30% (v tomto sme na chvoste Europy). Peniaze v obehu teda nejdú slovenským výrobcom ale idú von zo Slovenska zahraničným výrobcom!.

Kalgan1

Tomas12345: skor ludia budu este viac robit na čierno. Na vychode ti kaslu na minimalku, daju ti na ruku 300€ a vybavene. Keby sa trocha znizila dan z príjmu, mohol by mat kazdy pracujúci hned o 100€ vyssiu vyplatu. Ved kukni si na výplatnej paske cenu práce a koľko realne dostanes. Mne stat zoberie cez 400€ z výplaty a potom este platíš DPH na vsetko a ja oen pozeram ako štát tymi peniazmi plytva.

+Slovensko je druha krajina EU s najvyssim poctom uradnikov na občana. Na SVK pracuje a platí dane cca 1.4mil ľudí z toho cez 200tisic ľudí robí v statnej sprave.
+Kradne sa vela (tendre, nákupy, eurofondy)
+Plytva sa vela (ono sa viac plytva prachmi z nevedomosti, neznalosti a neschopnosti nez sa nakradne.
+prebyrokratizovane prostredie
Ak by sa vsetky tieto veci zlepsilu, moze si stat dovolit nizsie dane a odvody.
Minimalka nič nevyriesi, minies tie prachy akurát tak na vyssich cenach, ktore sa este viac zvysili kvoli zvyseniu minimalky

Tomas12345

Kalgan1 :

Zarobi na tom štát a chudobný ľudia. Prerobia na tom bohatí ľudia. Bohatí sa stanu chudobnejsimi a chudobní bohatšími. Ta obrovská priepasť medzi mzdou chudobných a bohatých sa aspoň trošku zmenší.

swistica

Preco chcete nutit zamestnavatela platit urcitu sumu penazi? Ako maju byt motivovane urcite pracovne pozicie, aby pracovali kvalitnejsie, ak vsade dostanu rovnaku sumu?
Ktore pracovne pozicie su vlastne dnes este odkazane na statom urceny plat?
Zakladatel temy - preco si myslis, ze po navrate zo zahranicia by si bol odkazany na minimalnu mzdu? Nevyuzil by si tu skusenosti ziskane v inej krajine a nemal tak vyssi plat?