Rok pracovať alebo náhradná vysoká škola?

jax

Zastupna skola ti absolutne nic neda, iba stratis cas. Chod pracovat, do zahranicia. Ked sa trochu rozhliadnes chod do skoly, ale zase do zahranicia.

naivny

v rámci štúdia vysnívaného oboru aj tak natrafíš na predmety, ktoré Ti urobia štúdium ťažším a nebudú pre Teba atraktívne. Cez tie sa prenesieš tak, že budeš myslieť na cieľ. Aký cieľ však je v "náhradnom" štúdiu? Leda že by nejak súviselo s Tvojimi záujmami.

perla

Podla mna je lepsie ist do prace, nieco si zarobit a aj sa na tu vysoku lepsie pripravit, predsa len aj to bude stat peniaze a bude lepsie ked budes mat nieco odlozene :)

Lilusha

Bola som v rovnakej situácii pred rokmi. Nezobrali ma ani na jednu VS kde som chcela ísť, ale nechcela som byt rok doma ani pracovať preto som skoncila na odveci Hutníckej fakulta, lenze po roku skoly som uz inde ist nechcela ze to tam nejako dokopem. Vydrzala som tri roky ale nemam ani Bc pre mna uplnr zabity čas ktory som mohlq využit inak.
Ja to ľutujem, keby som to mohla zmeniť tak po SS idem hned niekam do práce a ked tak výška az o ten rok neskôr
Plus nezabúdaj, ak začneš teraz studovat hoc aj na rok na nejakéj VS a potom prejdes na tu svoku vysnivanu tak na tej druhej si jeden rok musis platiť niekde je to 500 eur niekde 700. Ak sa to nezmenilo