Psychicke tyranie.

Príspevok v téme: Psychicke tyranie.
Lalali123

Som psychicky tyrana,chcela by som vyhladat pomoc na koho sa obratit?A budu pomahat mne, teda terapie a tak, alebo pojdu aj po tom kto ma tyra? Bojim sa ze ked pojdu po nom tak mi ublizi nejak v buducnosti.Teda ze mu to prejde nejak, ze nakoniec to nejak hodi na mna ze si vymyslam alebo ze hej ved ze on netyra a tak.A potom sa bojim teda ze ma zabije alebo tak.Poradte miSama neviem co je tyranie, ci to tak ozaj je.Ale ked pocitujem strach pri danom cloveku, nieco urobit podla seba tak asi nieco nieje okej.Ci?Inak by som sa nebála hadam.

Tomas12345

Lalali123 :

Ten telefón jej dvíhaj, ono je skutočne veľmi nepríjemné keď niekomu voláš a on ti nezdvíha telefón a nevieš čo s dotyčným je. Myslím si že tvojej mame na tebe stále záleží. Skús s mamou nadväzovať priatelsky vzťah, je to predsa tvoja mama ktorá ťa v bolestiach porodila! Každý máme svoje poklesky, aj ty ich máš. Hľadaj s mamou zmierenie a bude ti lepšie než kebyže mas byť s ňou rozhádaná.

daniela2

Lalali, matke by si zdvihnúť telefón mala. Máš kontakt na všetkých príbuzných? A keď Ti chce oznámiť, že niekto z rodiny zomrel, a kedy je pohreb? Kontakt s babkami, dedkami udržiavaš? Raz za dva týždne jej napíš správu a hotovo. Potom Ťa to celé snáď prebolí a v dospelom veku je dobré bývať sama a k rodičom chodiť len na návštevu, inak si poleziete na nervy.

petronneta

tým, že Ti píše správy, Ťa netýra. Je to len Tvoj psychický postoj k nej. To, že si neschopná a bordelárka Ti hovorila preto, lebo chcela aby si sa vzchopila a udržiavala poriadok. Takže právne Ťa netýrala, iba Ty to tak vnímaš. Ona sa sama týrala kvôli Tebe, že nie je v živote tak, ako si želala, aby s Tebou bolo.
Počula som od kolegyne toto isté. Vraj jej dcéra, ktorá potratila, jej povedala, že ju týra, a aby jej dala konečne pokoj. Pritom išlo dokola o to isté. Vraj ona len nechcela, aby to dusila v sebe, a chcela nech sa vyrozpráva a presvedčovala ju, že veď o nič nešlo. No a že ona nie je normálna, ako to celé berie. Skončilo to tým, že dcéra ju prestala navštevovať, prestala jej brať telefóny. Pritom jej chcela len dobre...
Sú určité životné situácie, keď nám je prítomnosť a reakcie niektorého človeka neznesiteľné.
Takže mame raz do týždňa napíš správu, že si ok, aby sa upokojila.

Lalali123

Tomas,ked niekto tyra, nepomoze ani to ze odidem. Vecne mam spravy v telefone, hovory a tak. Aj po upozorneni, ze mi dany clovek nema pisat, ze mi ma dat pokoj,tak som mala pokoj asi tak tyzden potom zase sprava akoby sa nic nedialo.Ahoj,ako sa mas? Ja robim to a to.Napriklad.Nieco take. Ked neodpisem, tak o tyzden znova sprava, alebo na druhy den hovor, sak napis ako sa mas, aby som sa nebala.Ide o matku, nie o priatela. Zazila som doma peklo strasne hadky a mama mi velmi ublizila.Odisla som s tym, ze konecne budem mat pokoj.Lenze samozrejme ze ani tyzden nepresiel a uz mi pisala.Chcela som pokoj, dajme tomu pol rok, nech jej odpustim , vsetko , co urobila ale ona si nedala povedat. Vraj ona neurobila nic, a vsetko je vina moja , stokrat som jej povedala co mi vadi, a nech mi to nerobi, aj tak robila.Mala v pici totalne,Ked som uz vybuchla, vravela mi ze som chora, ze so mnou zit nebude, ze som uplne chora. Dalej mi nakladala, ze som bordelar, ze ona s takym clovekom nemoze zit a nech uz sa odstahujem,Dalej ze v zivote nic nedokazem, a ze som neschopna. Toto bolo, tak som sla prec.Ale o tyzden mi uz pisala ze ako sa mam. A o tyzden znova a znova. Proste akoby sa nic nedialo.Odpisala som parkrat, ze sa mam dobre,Lenze potom som si nasla jeden den, 10 zmeskan.hovorov. tak uz som sa nasrala ze co sa deje,vraj mi prisiel nejaky list alebo cosi.no bolo mi to u riti co to je.hlupost nejaka.chcela som uz proste od nej pokoj.vkuse len spravy alebo nieco. Naco ale pisala, ked ma doma nicila psychicky ja som potom nevedela pracovat, pretoze stale ked zavolala tak proste som citila vsetko zle, hned tie urazky, ze som neschopna, pritom som mala obycajnu pracu.Pre mna celkom fajn, ale ona ma nicila.Odchod nepomohol.

Beee

Nakoľko môže ísť o trestný čin, odporúčala by som to nahlásiť na polícii, v takýchto prípadoch je súd oprávnený vydať opatrenie na to, aby sa zamedzilo tomu, aby ti tento človek z pomsty, že si jeho skutok ohlásila na polícii ublížil ešte viac. V prípade, že si nie si istá, či je možné takéto konanie klasifikovať ako trestný čin, obráť sa na centrum právnej pomoci. Držím palce!

Tomas12345

A prečo od tej tyranej osoby neodides? Nemusíš na neho dávať žalobu, stačí ak od neho odídeš. Ak by ti ani potom nedával pokoj, tak sa už treba obrátiť na políciu.

Hrono

Mal som raz taku frajerku, ten tyran zomrel, ale co mi rozpravala, som nechapal. Drzal ju nakratko, zakazoval, co moze a co nie. Nesmela nikam sama, nesmela pracovat, ked nieco urobila zle, tak jej nadaval do neschopnych, mal milenky, ona mu musela posielat fotky, ze je doma, kym sa o kurviI. Bala sa ho. Ked bola so mnou, tak som nechapal, ked mi za malickosti, kazdodenne prejavy lasky z mojej strany dakovala, ze nikdy nic take nezazila, ze by bol na nu niekto dobry. Ale furt ho spominala, ona k nemu mala taku zvlastnu trpiacu lasku, zvykla si na to utrpenie a asi jej chybalo. Mna po 2 rokoch opustila s tym, ze som na nu prilis moc dobry. Samozrejme, znovu si nasla tyrana. Ty mas jedinu moznost a to odist od neho a vyhladat specializovanu pomoc, kde pomahaju tyranym zenam a tam ti aj zabezpecia sudny prikaz, ze sa k tebe nemoze priblizit, ani ta kontaktovat telefonom, ci elektronicky. Ze si bola tyrana to zisti specializovany psycholog, ktoremu je jasne, ze tyran sa pretvaruje.
Odporucam ti, ak si najdes normalneho chlapa, ver mu, ked ti bude prejavovat lasku aj to, ze mu nejde iba o sex. Budes si musiet zvyknut na to, ze su aj chlapi, ktori su k zenam dobri. Bude to tazke ta z tvojho stavu dostat, ale musis to jednoducho zvladnut, ak s tym naozaj chces nieco urobit. Drzim palce.

Pag

Ide o to, ci si s tym clovekom v priamom kontakte alebo len v nepriamom kontakte. Ak v priamom, tak mas dve moznosti, bud s nim pojdes do konfliktu a vyriesis to silou (aj sudn.cestou) alebo sa budes drzat prislovia: zide z oci, zide z mysle. Niekam utecies a pockas, kym to prehrmi a budes ho sledovat na dialku. Mozno su aj ine moznosti, ale nepridu mi teraz na um. Najlepsie bude, ked si vymyslis svoj vlastny sposob, ako to vyriesit. Co ti pomozu terapie, ked sa s nim budes stretavat. Dopadnes ako mnohi, ktori beru lieky za tych 'zdravych'.