Dobrý deň. Moja dcerá od 3 rokov chodila na gymnastiku a balet a ako 13 ročná mala problém s kostrčov...to všetko je už v poriadku ale psychicky natom neni dobre...sklamalo ju veľa kamarátov s ktorými vyrastala a už necvičí a je celé dni bez energie...bolo to štastné zdravé dieťa a má teraz aj kožné problémi a neviem ako jej pomôcť...je proste taká smutná a povedala mi že ani nemá motiváciu nič robiť....je to strašne počuť od 14 ročného dievčaťa. Chcem sa len spýtať že či sa s tým dá niečo robiť lebo nemôžem sa nanu pozerať aká je smutná a bez energie. Jedná paní mi povedala že im musí odpustiť lebo že sa to v nej iba nabaluje...tiež na strednej baletnej škole ju “terorizovala” jedna učiteľka a hovorila jej že je neschopná... to ju trápilo ale nato už aj zabudla....spomínala som že má aj kožne problémy - akné.. a aj to ju tak demotivuje...má ho 4 roky a nič vôbec nič nepomáha...proste sa veľmi zmenila, ani pol roka nebola s nikym vonku...neviem čo by jej pomohlo. Prosím o rady alebo niečo čo by pomohlo. Ďakujem. Pekný deň.
Bez energie
To Vám iba kúskom radím. Možno by Vám poradila aj nejaká kamarátka?
Inak nemá rada zvieratá? Možno keby mohla chodiť na kone. Tie sú taká terapia. A ak má rada zvieratá tak ju vezmú. Možno tiež ku plávaniu by ste ju mohli poviesť. To nie je také náročné. ...... Bude dobré pre ňu, ak sa bude venovať nejakej fyzickej aktivite pravidelne, dotiaľ dokiaľ chce a vládze. Prevetrá to hlavu a posilní telo. Možno aj výživové doplnky by boli pre ňu fajn. L-Tryptofan.
Tie výlety a koníčky sú fajn nápad. Skúste jej dať stimuly a vy jej prejavte lásku. Možno to bude treba budovať.
A tiež jej zdravo varte a udržujte rodinnú pohodu, aby vedela, že sa môže o vás oprieť.
kolko ma rokov, 13?
tak sa jej venuj ty, chodte na bicykel, na korcule, na tury, hrajte bedminton, mozte ist na vylety, na hrady. s kym travi prazdniny?
Skade ste