Ti, co si nemozete dovoliť financovat konicky, najma mladi, mate kamaratov?

Príspevok v téme: Ti, co si nemozete dovoliť financovat konicky, najma mladi, mate kamaratov?
Zjjsuhd

Zaujima sa o vas vôbec niekto? Vyjde s vami len tak von niekto bez toho aby chcel s vami spolocne utracat peniaze? Ti co mate kamaratov, ked ste s nimi niekde co vacsinou robite a o com sa bavite? Lebo ja som stratila vsetky 3 čo som mala. Aj to bolo povrchne. Nemam nikoho okrem priatela. Som celkom pekne dievca, vela muzov mi to aj povie a stale je to nezvyk lebo doma som to nikdy nepočula, otec bol vzdy prec, nezaujímal sa, mamu vydeloval s peniazmi, teraz sú uz dlhsie po rozvode a na mna studujucu a na 12r sestru posiela od r. 2018 30e hoci penazi ma dost len zaraba na cierno a na sude sa tvari ako nezamestnaný v depresii pricom s frajerkou vkuse beha po dovolenkach a tam tvrdí že ho zivi ona a jeho kamarati. Velakrat si musim na brigadach okrem vsetkeho iného zarabat aj na poriadny obed kedze aj ten je u nas vdaka otcovi luxusom. Ale vdaka sebe mam uz takmer vsetko. Žijeme na dedine a tych svojvolne určených 30e posiela sekom lebo si zrusil účty v banke a mame dosť klebetnu poštárku.

kamoska123

zjjshud Ja nemam, lebo aj ked ma niekto zavolal trebars vonku, na vyske na kavu po skole alebo tak, tak som vedela, ze nemam peniaze tak som povedala ze nejdem idem sa ucit.Takze sa priatelstvo moc neprehlbilo. Pokecali sme v skole, ale tym to haslo. No mala som kamosky na internate, to sme si setrili a nekupili jedlo a tak sme sli na pivo vecer. Tak tam som mala kamosky.Ono vzdy najdes ludi co tiez nemaju. Trebars s kamoskami som sla v lete na brigadu s tymi co nemali peniaze tiez no a v podstate konicek bola robota, robili sme si tam srandy, po robote pivko, alebo sme kecali na izbe, varili sme si, ked sme nasetrili viac tak sme sli na disco. Kamosky teda boli.

Tomas12345

Treba si hľadať koníčky ktoré nie sú finančné náročné, ako je napríklad kreslenie, TV, PC, hudba, jedlo, čítanie kníh, šport (samouk).

zena

Zjjsuhd, máš možnosti ak sa brániť - môžeš na otca podať trestné oznámenie, exekúciu alebo protižalobu. Vyhľadaj si najbližšie Centrum právnej pomoci, kde ti zadarmo poskytnú právnu pomoc a podľa situácie rozhodnú, ktorá z týchto alternatív je v tvojom prípade najvhodnejšia.

Zjjsuhd

Sofia taras, sudom je vyzivne urcene 250e na mna, lenze podal si na znizenie tak ma taha po sudoch a nerešpektuje rozhodnutie sudu, svojvoľne si platí 30e. Nerob láskavo závery ak nič nevieš.

SofiaElla

Defcon - svojvoľne znamená, že nikto - ani autorka nedala na súd návrh na určenie výšky výživného. Má na to možnosť, ale sťažovať sa tu, je asi lepšie. V práve platí zásada - bdelým patrí právo.
Inak, ten tvoj názor - že súd prizerá na dovolenky priamo v súvislosti s určovaním výškou výživného - to je úplna hlúposť.

Defcon

Ako to svojvolne urcenych 30 eur ? Minimum na 1 dieta je viac a sud by pri urceni vyzivneho prihliadal aj na jeho dovolenky. Lebo podla zakona o rodine sa vyzivne urcuje podla zarobku rodica, jeho situacie, jeho moznosti ..... takze ak vies dokazat, ze chodi po dovolenkach, tak sud na to prihliadne a jemu nepomoze obrana, ze tie dovolenky plati niekto iny.
Je to rozsireny omyl, ze sud urcuje vysku len podla zarobku.

Nemampeniaze

Nech ti priateľ financuje koníčky nie?
Načo je chlap?
Ja zas mám peniaze ale nemám ani koníčky ani kamarátov.