Co by ste robili v situacii, ze vy chcete ist pracovat za hranice, lebo na SK sa vam dlhodobo nedari, nemate tu nikoho a partner chce zostat doma, lebo ma celkom fajn plat aj na SK, ale aj tak by ste tu museli mat hypo, lebo zasa vy mate maly plat, s cim nesuhlasite, kedze vy v zahranici by ste zarabali dost. Taktiez kym sa nasetri aby nam dali hypo by sme museli byvat u jeho rodicov. Vobec sa mi ta predstava nepaci. Rozist sa pre to? On tvrdi, ze vztah na dialku nechce, ja tvrdim, ze ma vydiera a dava mi na vyber, bud budem s nim tu, alebo sama prec.
Ja chcem ist do zahranicia, partner chce byt na SK, co dalej.
Treba si stanovit priority. Je to muz, ktoreho nadovšetko miluješ a chces s nim mat deti a bla bla bla. Alebo chces ist radsej do zahraničia za lepsou robotou, rozšíriť si obzory a urobiť, co ai chcela a mozno dlho plánovala? Musis si proste zodpovedat otazku, ci ti partner stoji za to, aby si kvôli nemu obetovala svoj sen a prilezitosti. Aby to potom nedopadlo tak, ze ty tu zostanes, vezmete sa a on sa k tebe bude správať ako k handre, pretoze ta uz ziskal a nemusi sa viac snazit. To je samozrejme len 1 z mnohych scenárov, nepoznam vas, takze nvm aky mate vztah...
Aj v Europe su krajiny, ktore do EU nepatria, ale pas tam netreba, no ty budes asi ten typ cloveka - lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche a pekne doma u mamicky, akonahle ma niekto sancu, ktoru ty nikdy nedostanes, treba sa snazit cloveka dat dole, no proste klasicky slovak:)
Pracovna ponuka aka pride len raz za zivot ? Hlavne nedavaj pas z ruky a bud v kontakte s rodinou.-)))))
Neschopna som mozno na Slovensku, ako ostatne vacsina, vsak? Dostala som pracovnu ponuku, ktora pride raz za zivot, ja nejdem do neistoty. Netreba si tu na mne riesit komplexy z vasich zivotov. A rozhodne vyjde financne lepsie uz len ked budem v zahranici sama. Keby sa ku mne pridal, tak za 5 rokov mame hotovost na stavbu domu a o tom na SK mozem snivat.
On je muž, hlava vašej budúcej rodiny, buď sa mu prispôsob alebo sa rozíďte, ty si nájdeš v zahraničí niekoho a on nejakú Slovenku, ktorá chce zostať doma...
je lepsie sa rozisť teraz ako potom ked si zoberiete hypoteku... pripadne otehotnieš, je vela párov ktoré dvyhli riť a sli za hranice zarobiť, tvojmu asi vyhovuje mama hotel, ... tak nech ostane pri mamičke... ty odideš do zahranicie, zarobiš, nasetriš na vlastne byvanie, ktore m´bude na tvoje meno... a tvoj buduci ex bude mať holu riť...
Táto téma tu už bola. Nechce sa mi hľadať, kde presne. Ale tento systém opakovačiek mi lezie na nervy.
Ked sa ti dlhodobo nedari na slovensku, tak v eu budes tiez za matlacku, ci si myslis, ze v unii lietaju pecene holuby rovno do ust ? Ak sa priatel dokazal uchytit tu, tak nie je dovod aby to zahodil a spolahol sa na teba, ked ty si neschopna.
Tak potom na to chodte matematicky. Peniaze budu po sobasi spolocne. Spocitat tvoje i jeho uspory versus cena bytu. Porovnat vas spolocny prijem na Slovensku versus spolocny prijem v zahranici - rataj ze on by tam mozno mal mensi prijem ako teraz.
Vazny, sme zasnubeni. Na to som nesla do vztahu, aby som sa od partnera odlucila tymto sposobom. V tejto praci sa nerobi na turnusy, ani na tyzdnovky.