Ja chcem ist do zahranicia, partner chce byt na SK, co dalej.

Príspevok v téme: Ja chcem ist do zahranicia, partner chce byt na SK, co dalej.
Neviemuz

Co by ste robili v situacii, ze vy chcete ist pracovat za hranice, lebo na SK sa vam dlhodobo nedari, nemate tu nikoho a partner chce zostat doma, lebo ma celkom fajn plat aj na SK, ale aj tak by ste tu museli mat hypo, lebo zasa vy mate maly plat, s cim nesuhlasite, kedze vy v zahranici by ste zarabali dost. Taktiez kym sa nasetri aby nam dali hypo by sme museli byvat u jeho rodicov. Vobec sa mi ta predstava nepaci. Rozist sa pre to? On tvrdi, ze vztah na dialku nechce, ja tvrdim, ze ma vydiera a dava mi na vyber, bud budem s nim tu, alebo sama prec.

Kalgan1

Treba si stanovit priority. Je to muz, ktoreho nadovšetko miluješ a chces s nim mat deti a bla bla bla. Alebo chces ist radsej do zahraničia za lepsou robotou, rozšíriť si obzory a urobiť, co ai chcela a mozno dlho plánovala? Musis si proste zodpovedat otazku, ci ti partner stoji za to, aby si kvôli nemu obetovala svoj sen a prilezitosti. Aby to potom nedopadlo tak, ze ty tu zostanes, vezmete sa a on sa k tebe bude správať ako k handre, pretoze ta uz ziskal a nemusi sa viac snazit. To je samozrejme len 1 z mnohych scenárov, nepoznam vas, takze nvm aky mate vztah...

Neviemuz

Aj v Europe su krajiny, ktore do EU nepatria, ale pas tam netreba, no ty budes asi ten typ cloveka - lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche a pekne doma u mamicky, akonahle ma niekto sancu, ktoru ty nikdy nedostanes, treba sa snazit cloveka dat dole, no proste klasicky slovak:)

Neviemuz

Neschopna som mozno na Slovensku, ako ostatne vacsina, vsak? Dostala som pracovnu ponuku, ktora pride raz za zivot, ja nejdem do neistoty. Netreba si tu na mne riesit komplexy z vasich zivotov. A rozhodne vyjde financne lepsie uz len ked budem v zahranici sama. Keby sa ku mne pridal, tak za 5 rokov mame hotovost na stavbu domu a o tom na SK mozem snivat.

Matyo

On je muž, hlava vašej budúcej rodiny, buď sa mu prispôsob alebo sa rozíďte, ty si nájdeš v zahraničí niekoho a on nejakú Slovenku, ktorá chce zostať doma...

haniii

je lepsie sa rozisť teraz ako potom ked si zoberiete hypoteku... pripadne otehotnieš, je vela párov ktoré dvyhli riť a sli za hranice zarobiť, tvojmu asi vyhovuje mama hotel, ... tak nech ostane pri mamičke... ty odideš do zahranicie, zarobiš, nasetriš na vlastne byvanie, ktore m´bude na tvoje meno... a tvoj buduci ex bude mať holu riť...

Defcon

Ked sa ti dlhodobo nedari na slovensku, tak v eu budes tiez za matlacku, ci si myslis, ze v unii lietaju pecene holuby rovno do ust ? Ak sa priatel dokazal uchytit tu, tak nie je dovod aby to zahodil a spolahol sa na teba, ked ty si neschopna.

swistica

Tak potom na to chodte matematicky. Peniaze budu po sobasi spolocne. Spocitat tvoje i jeho uspory versus cena bytu. Porovnat vas spolocny prijem na Slovensku versus spolocny prijem v zahranici - rataj ze on by tam mozno mal mensi prijem ako teraz.

Neviemuz

Vazny, sme zasnubeni. Na to som nesla do vztahu, aby som sa od partnera odlucila tymto sposobom. V tejto praci sa nerobi na turnusy, ani na tyzdnovky.