Môj pes skače a hryzie

Príspevok v téme: Môj pes skače a hryzie
Gab123

Dobrý deň, môj pes má 1 rok a neviem si dať s ňou rady. Keď bola menšia tak hryzala a skakala iba mesiac a potom to prestalo. A teraz keď má rok sa to vratilo. Začala hryzť a skakať. Hryže veci okolo a začala ťahať trička a skakať na ľudí. Poznate triky ako ju odnaučiť?? Alebo ju to zase prestane baviť skakať a hryzť?? Ďakujem za každú odpoveď.?

petronneta

Sorry, to malo ísť inde. K psíkovi. Každý deň sa mu 20 minút venovať. Hádzať, alebo kopať loptu + trénovanie príkazov a odmeny. Zaveďte a naučte nové príkazy. Napr. Štekaj! Potom podliezť nejaký predmet, vyskočiť niekam a pod. Keď sa vrátite z práce a skáče na Vás, odožeňte ho. Na hryzie povedzte jasné nie. Keď sa mu každý deň v tú istú dobu pravidelne venujete a po príchode domov dáte najavo, že pánmi ste vy a nevyjadríte radosť zo stretnutia, nepohladkáte ho, odnaučí sa hrýzť a skákať.

petronneta

Väčšina mladých ľudí v takomto veku skúša všeličo. Skúste to s láskou a dôverou. Povedzte jej, že viete, že sa nepila preto, že to tak chcela, len nevedela, koľko unesie jej organizmus. Dohodnite sa s ňou, vyhľadajte si na internete, aká dávka alkoholu je pri jej hmotnosti maximálna a potom o tom, ako to je, keď sa druhý alkoholu miešajú. Na budúcu zábavu ju púšť té tak, že ju predtým výzvete, nech si sama určí trest, ak nedodrží pravidlá. Dohodnite sa, kedy príde domov a koľko alkoholu si smie dať. Ak bude opitá alebo nedodrží dobu príchodu, má nasledovať trest, ktorý si sama určila. Napr. že mesiac nemôže ísť na nočnú zábavu a že musí byť do pol desiatej doma.

dkbessaa

aj ju cvičiš? sadni,lahni,...povely??? je to este stena... chce sa hrat.. treba uciť, ked niečo zacne upozornit... a uz vobec si neviem predstavit ako skace do ludí, snad ju mas na voditku?! a tahat ju k nohe, a povel sadni!