Spálená pokožka od slnka.

Príspevok v téme: Spálená pokožka od slnka.
Somebody

Zdravím. Potreboval by som pomôcť s liečením. Som na dovolenke a hneď v prvý deň som sa stihol spáliť na slnku (hlavne ramena a chrbat). Urobil som vsetko co som mohol ako prvu pomoc. Sprchoval som sa so studenou vodiu, natieral sa panthenolom... Zdalo sa,ze to uz je v poriadku a na treti deň ma ramena rozboleli tak, ze som sa ich nemohol ani len dotknúť. Po piatom dni bolesť prešla, ale objavili sa mi take male vodne pluzgiere a dosť to svrbí. Neviem co s tym, s cim si to natriet... Na internete som sa akurat docital, ze treba ist k lekárovi. Ma s tym niekto skusenosti? Budem rad za každe rady.

Ďakujem.

kuzelnicka

Nechať to len tak je podľa mňa to najhoršie, šak to je nepríjemné, bolí to svrbí to. Treba chladné obklady, smotanu a panthenol jednoznačne stále dávať:)

Zuzka8

Ja som tiež mala tie pľuzgieriky a tiež ma svrbeli. Nechaj ich tak, nech samé puknú a ono sa Ti to potom samovoľne vylieči. Ale zhodou okolností som bola v tom čase aj u obvodnej a ona mi povedala, že po opaľovaní je dobrý biely jogurt alebo tá kyslá smotana. Ako písala dolu. Neviem ale či aj po piatich dňoch to je účinné, ale tak môžeš skúsiť.
Ono sa Ti to vylieči aj samo.