Priateľ alkoholik

Príspevok v téme: Priateľ alkoholik
Katka558

Mam priateľa sme spolu 5 mesiacov ľúbim ho strašne ale veľa pije viac ho poznám opitého ako triezveho.. 4 dní v týždni je totálne na mol.. On si odmieta priznať ze je alkoholik.. A keď je opitý neviem si s ním dat rady často krát mi aj ponadava ale keď je triezvy tak je to úplný iný človek ktorého milujem nechcem ho stratiť.. Chcela by som mu pomoct ale neviem ako.. Ubíja ma to strašne psychicky

Kalgan1

Daj mu ultimatum. Bud prestane chlastat, alebo ho opustis. Ak nie, tak vela stastia s alkoholikom, mas sa na co "tesit"

kexi

tu si mozes vypocut, ze to nikam nepovedie
www.rtvs.sk
Sobota 13.07.2019, Alkohol / Ľubomír Okrúhlica, riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí hovorí o liečbe závislosto od alkoholu a drog.

majuss 111

si normalna?styri dni v tyzdni je na mol,ale ked je triezvy je iny...to ti stacia tie dva dni,kedy ta ten slaboch aj vnima??dievca o co si koledujes?ze budes bita,ked uz teraz ti nadava? co buducnost,aka ta caka,chces pred utekat v noci s malymi detmi ?ale asi skoda reci

Window1

Ono nie je tazke vydrzat dva, tri dni bez alkoholu, ale stav, kedy si clovek uvedomi, ze zo stredne velkej rieky sa urobil maly potocik, ktory je predurceny na to, aby vyschol, co viem z pocutia! Tento stav vydrzat je dost narocne, popri tom musi taky chlap pocuvat sepoty/hlasy: daj si, daj si, daj si, mnam, mnam. Ale jedno prislovie pravi, ze kto prezije svadbu, prezije aj leto. Aj teraz som si dal kolaciky, co som mal v mraznicke este z mojej svadby a uz sa nohy zacinaju hybat:-) Boze, boli s rumom, do ... Ale ono bude postupne zregulovane a potom uz nebude potrebny ziaden dik... (nie je to tazka rola).

Sloniecko

bohuzial, s nim pravdepodobne nepohnes. Ak je tazky alkoholik (vacsinu dni v tyzdni je ozraty) a navyse si odmieta priznat svoj dost zavazny problem, dovtedy sa mu neda pomoct. Ak je navyse styri dni v tyzdni ozraty, pravdepodobne ani pocas "triezvych" dni asi nebude uplne cisty predpokladam, kedze ja osobne viem, co je to vytriezvenie po riadnej chlastacke (mladicke casy, teraz uz nepijem vobec).
Takze si premysli, ci to s nim ma buducnost. Teraz ti "len" vynada, ale onedlho ti moze zacat aj inak ublizovat. Opity clovek sa len tazko dokaze krotit. A aj keby si problem priznal a odhodlal by sa na prvy krok- napr. na liecenie (alebo aspon abstinovanie), tak je to beh na velmi velmi dlhu trat bez zaruceneho uspechu.