Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Karpálný tunel

dedok

Sloniečko máte pravdu ja som pracoval v zdravotníctve celý život popísali ste to presne a CASIOPEUS takých mudrcov tu je vela čo sa tomu nerozumia a píšu bludy dakujem za príspevky

Sloniecko

ty o akych karpalnych priechodoch zil tu rozpravas? Vies vobec, o com je rec? Syndrom karpalneho tunela nema nic spolocne so ziadnymi zilami a s drzanim tela uz vobec nie. Tam sa jedna o to, ze pri manualnych cinnostiach, ktore su tazke a stereotypne, ale aj pri cinnostiach ako praca na klavesnici pocitaca ci hranie na klaviri sposobuje to, ze sa zapalia a opuchnu slachy a svaly, ktore ma clovek v zapasti. Tieto potom tlacia na stredovy nerv, ktory prechadza zapastim (karpalnym tunelom). Ako prejavom su trpnutie ruk, palenie, bolesti a to dost neprijemne. Cloveka to pochyti najcastejsie v noci, takze sa ani nevyspi. Viem presne, o com hovorim. Dva roky dozadu mi po EMG vystreni neurolog potvrdil syndrom karpalneho tunela na oboch rukach.
Liecil som sa len medikamentmi, rehabilitaciou, precvicovanim a samozrejme odpocinkom. Zmenil som od zakladu svoje navyky, v podstate som zmenil pracu a rukam doprajem dostatok odpocinku.
Ziadnu operaciu som nepodstupil, lebo dvaja neurologovia plus chirurg, s ktorymi som to konzultoval mi povedali, ze operacne sa to riesi az ked tieto vyssie spomenute veci nepomozu.
Mne to pomohlo, uz asi rok a pol nemam najmensie problemy, samozrejme ak si obcas prilis pretazim ruku, trochu sa mi to pripomenie, ale nie je to nic vazne.
Navyse poznam troch ludi, ktorym to operovali, ale z vysledku boli dost v rozpakoch, lebo az tak im to nepomohlo. Ale samozrejme toto musi rozhodnut lekar po riadnom vysetreni, mne sa to zlepsilo aj bez operacie, niekoho ineho to mozno neobide.

CASIOPEUS

Bez operácie? len prosím ťa never žiadnym homeopatikom, ktorí sľubujú zázraky pomocou sódy bikarbóny a žihľavy. Bez operácie to nedáš, keďže sa dejú vážne degeneratívne zmeny v samotnom vnútri.
Bacha na spánok. Niekto nemusí mať problém pre klávesnicu, či prácu s rukami, ale zlý spánok
-odkaz odstránený-
- asi nie každému napadlo, že zlé držanie tela vie urobiť problém aj v karpálnych priechodoch žíl. Zažité, môj osobný problém. Operačne zatiaľ neriešené, všetky alternatívy sú bez operácie len placebom a hlúposťou na prachy. No nie tvoje prachy, ale tých, čo si vedia vymýšľať.