prestávam ho milovať alebo už nemilujem?

Príspevok v téme: prestávam ho milovať alebo už nemilujem?
veronika2611

Neviem, čo sa so mnou deje.
Mám priateľa 5 rokov, zo začiatku bolo všetko super, ja som do vzťahu dávala so seba maximum. Časom prišli nejaké hádky a ukázala sa jeho výbušná povaha, čokoľvek sa stala na vine som bola ja, on bol ten čo ma ten správny názor, ostatní sú hlupáci, neskôr začali nadávky na moju osobu, všetko, čo mám rada a koho mám kritizuje, porovnáva ma s inými ženami, vysmieva sa mojej práci, ponižuje ľudí takým spôsobom až ma to desí, mám strach, začalo to byť už neznesiteľné. (kúpim si šampón na vlasy, on: načo ti je taká chemická blbosť)
Prišla som do takého bodu, že keď začne mať svoje stavy jednoducho ho prestanem vnímať nepočúvam, myslím na niečo iné. Viem, že vďaka mne je trochu lepším človekom, ale zase so mna sa stava troska. Vyhýbam sa mu, prichádzam večer domov a len trpnem, čo opäť povie, že čo mi ublíži. Neviem pochopiť ako niečo pekné mohlo dôjsť až sem, už posledný týžden sa ani nehádam, ani mu nevravím, že mi niečo z toho ubližuje, úplne som rezignovala. Ani si nevšíma, že som smutná.
Viem, že musím odísť a viem, že ak odídem, to jeho správanie sa znásobí viem, že by ma to nemalo trápiť, lebo šance už boli 1000 za posledný čas na zmenu. Raz som to ukončila plakal prehováral ma chvíľu bolo dobre.
Prosím o radu ako si ho už nepustiť k telu, zabudnúť na to dobre, nedúfať, že to už bude dobré? Možno by bolo najlepšie pre pokoj aj môj a pre pocit, že vyhral aby sa rozišiel so mnou on. (viem, pomyslite si teraz, že dievča zbaľ sa a odíjdi) viem, že keď sa rozíde on dámi pokoj a ja budem mať šancu na vlastné šťastie. Ako sa sprotiviť egoistovi, čo si myslí, že jeho názor je najlepší, ostatní sú hlúpi? Ďakujem, prosím odpovede typu dievča nemiluj ho si hlúpa naivná, si neprosím, je to pre ˇmna zložitá situácia.

Beee

Ahoj Veronika, mrzí ma, že to dospelo až do takéhoto štádia. Ale ako si sa už mohla raz presvedčiť, to, že po rozchode z tvojej strany, za tebou príde s plačom, ho nezmení a po čase sa to vráti do starých koľají. A práve toto by mal byť tvoj odrazový mostík - keď od neho odídeš, pravdepodobne sa bude opakovať scenár s plačom, ale ty už vieš, ako to dopadne. Je super, že si si uvedomila, že ten vzťah ťa ničí a chceš to zmeniť. Na začiatku to pravdepodobne nebude ľahké, ale vždy, keď budeš mať nutkanie sa k nemu vrátiť, tak si polož otázku, čo pozitívne ti ten vzťah dával? Verím, že keď si spomenieš na tie urážky, tak si uvedomíš, že si spravila správne rozhodnutie. Neutvrdzuj ho to v tom, že to, čo ti robí, ako sa k tebe správa je normálne, pretože nie je. Vzťah je o vzájomnej podpore, a nie o psychickom týraní. Hlavne sa niečím zamestnaj, čo od neho odpúta tvoju pozornosť, choď niekam na dovolenku, buď aktívnejšia v práci, v koníčkoch, snaž sa robiť to, čo ti umožní stretnúť nových ľudí. Držím ti palce a prajem veľa síl! Bude to dobré, uvidíš ;)

AkoZena

Nasad kamaratku volavku, nech ho bali, da mu pusu na usta a ty vyjdes vitazoslavne spoza rohu, ze hrozilo cudzolozstvo a preto sa s nim rozchadzas

Vagus

No v prvom rade si vždy ty.to si musiš uvedomit.tym ,že to ukončìš sa stane iba to ,že najdeš znova svoju hodnotu/čo je to najlepšie čo sa ti može stať/.ak sa ma ku tebe niekto spravat ako ku handre,tak je treba take prostredie nechat za sebou/aj vztahove aj pracovne/.TY sa musiš citit dobre,TY musiš byť spokojna,TY musiš byt šťastna vždy je to o tebe ty si na prvom mieste.a to čo sa deje je pre teba SKUSENOST.Tak ti prajem iba tie spravne rozhodnutia.

mimi212

trošku som sa v tom stratila, podľa mňa ti na ňom záleží, ale milovať to ja by som nedokázala, to je trápenie. Ale úvaha, že sa mu sprotiviť aby sa s tebou rozišiel on a tým by ti dal pokoj je rafinovaná. Vidím, že si nad vecou a nie si naivná chuderka, keďže vieš, že, musíš odísť.

Ja by som mu povedala, že zaľúbila som sa do iného, spadlo by mu ego alebo mu niekoho nastrčiť alebo ho len tak ignoruj to ho prejde a necha ta.