Som stratený prípad?

Príspevok v téme: Som stratený prípad?
neuspesna

Ahojte,
som mladá žena, nikdy som nebola ambiciózna alebo cieľavedomá v pracovnej oblasti, nikdy som netúžila stať sa riaditeľkou alebo budovať kariéru. Mám obyčajnú prácu, kde som 100 % nahraditeľná, ale mne to nevadí, prácu beriem len ako zdroj príjmu. Okolo mňa sú ľudia, ktorí sú veľmi ambiciózny, karieristi. Včera som si vypočula dosť nepríjmené narážky na moju adresu, aká som úboha, že som nič nedokázala. To ma dosť bolelo. Nikdy, naozaj nikdy som netúžila "zamilovať sa do práce" a budovať kariéru. Mám veľa iných aktivít, ktoré mi robia radosť, venujem sa charite, chodím pomáhať do útulku pre zvieratá, šijem si oblečenie a aj ho predávam, chodím na rôzne kurzy, aktuálne som na kurze java development, učím sa jazyky... mám veľa záľub. V mojej rodine je skoro každý s vysokou školou, okrem mňa. Cítim, že ma považujú za niečo menej. Trochu ma to trápi. Je to naozaj zlé, že netúžim po kariére a pracovnom úspechu?

cikitita

Možno sú úspešní a vzdelaní ale šťastní asi veľmi nebudú keď majú potrebuju riešiť životy druhých. Vieš čo? Usmievaj sa. Usmievaj sa stále a ži tak, ako chceš Ty. Myslím, že si toho dokázala veľa, pomáhaš druhým a venuješ im svoj čas, to je viac ako peniaze a úspech. A ak má niekto skutočne potrebu Ťa riešiť, ber to v dobrom. Si pre nich taká dôležitá, že Ťa musia riešiť :D

Jana Lukacova

neuspesna:

Ak Vás ranilo, čo Vám povedali iní, potrebujete sa tomu povenovať (prejaviť bolesť, smútok a možno aj hnev, ktoré cítite..), aby ste nevkĺzala do predstáv iných o tom, že ste nič nedokázala.
Ak ste Vy sama skutočne spokojná, je to to najdôležitejšie (možno jedného dňa dospejete tiež do bodu, kedy súčasnú prácu ukončíte a Vaše záľuby sa stanú aj Vašou prácou)... Nie ste „stratený“ prípad, ale stanete sa ním vtedy, ak sa necháte inými riadiť v tom, ako by mal vyzerať Váš život.

To, že ľudia okolo Vás majú narážky je prejavom toho, že aj napriek kariére a úspechu oni sami vnútorne šťastní veľmi nie sú... Možno jedného dňa, keď sa tiež začnú venovať charite, pomoci zvieratám či iným záľubám, ktoré kvôli kariére odsúvajú na vedľajšiu koľaj si uvedomia, ako veľa ste Vy vo svojom živote už v skutočnosti dokázala.

prenestastnu

Tak to máš v okolí samých hlupákov. Ty si hľaď svojho a o ostatných sa nestaraj, keď si šťastná a spokojná nie je čo riešiť. A ver, že môžeš byť spokojnejšia ako karieristi čo nie sú spokojní nikdy.