Aký máte názor na 19 rocne dievca,ktoré sa chysta na vš,ukončilo strednu školu,uci sa celkom dobre, v zivote nebrigadovala ani nič a rodicia jej budu platit cele vysokoškolské štúdium?(ano som to ja)Rodičia maju penazi celkom dost.Je to spravne?
Je to správne?
jajaja333: nikto nebude tvoj zivot zit za teba, takze si zi po svojom. Uz si dospela a nikto ti nema čo rozprávať do tvojho zivota. Rob co ta bavi a robi stastnou a zarabaj si ako chces. Keď tak posielaj mamke nejake prachy na ucet a hotovo. Niekedy chcu rodicia prezivat svoje nenaplnene sny skrz svoje deti a pritom zabudaju, ze aj deti, ked budu dospele su samostatne rozmyslajuci ludia. Kazdy clovek je ini, kazdya ine zaluby, kazdy chce robit nieco ine. Takze je uplne normalne, ze tvoje predstavy o tvojom zivote sa nezhoduju s predstavami mamky.
Ako vrátiť? Napr. tým, že som na okrúhle narod Niny prispela väčšou sumou na relaxačný pobyt rodičov v kúpeľoch, keď sú už starí. Alebo keď som videla, že doma niečo nemajú, kúpim a prinesiem. Mali auto, ktoré neprešlo STK a potrebovali by doň veľa investovať, nepredala som moje tiež staršie, ale v lepšom stave, ale dala im a ja som si kúpila trojročné v dobrom stave a pod zárukou.
ehm: Ako to vratit? Ak sa smiem spytat, lebo mne sa nedarilo po skole najst robotu, a teda vedela som ze mama potrebuje aby som mala dobru pracu aby sa mohla pochvalit tym ze ake ma super deti.Asi toto stacilo.Lenze mne sa nedarilo s robotou, sla som teda za hranice aby som lepsie zarabala ked tu nic, lenze mame sa to nepacilo, ja som pritom bola stastna , lenze jej sa nepacilo kde som a co robim.A mala som vzdy ten hnusny pocit na dusi, ze nemozem byt stastná, lebo jej sa to nepaci a musim pocuvat kedze mi platila skolu.Je toto spravne????A bolo to od nej fer, ze teda nic nepovedala dopredu co odomna ocakava az ked som uz skolu skoncila az potom.Netusila som ze bude na mna tak tlacit.Myslela som si ze bude stastna ze robim dalej ze bude stastna ze som sa rozhodla studovat a ze sa moze pochvalit tym ze ma dceru na vs a ze sa mi dari.Lebo som mala pocit ze toto jej staci teda.Ja sa teraz citim ako zbity pes, po tej skole a vobec neviem co odomna ziada ako sa podakovat aby ma uz nechala zit tak ako chcem ja???
To je absolútne v pohode, aspoň kým budeš zodpovedne pristupovať k štúdiu a nie opakovať celé ročníky, za čo sa platí. A to, čo rodičia do teba teraz investujú, to im môžeš nejakou formou vrátiť v budúcnosti, keď sa po škole zamestnáš.
Je to ok, pokial na to mate a brigadovat sa ti nechce tak si uzivaj. V zivote sa narobis este dost, neboj.
Nie každý dokáže počas štúdia na vš aj zarábať. Nerob si výčitky, sú povinní.
Je to v poriadku. Je na tebe, či chceš do rodinného rozpočtu prispieť alebo nie. Skončila si strednú školu, je zrejmé, že, ak máš 19, ide o tvoju prvú VŠ - si stále tzv. nezaopatrené dieťa, na ktoré rodičia musia prispievať.
To, čo sa rodičom vracia späť, to si deti uvedomia až neskôr. Mnohé starostlivosť vrátia a sú aj také deti, ktoré sa na rodičov vykašľú. Ale to je už iná téma.
Ano je, co si splodili neh sa staraju o to