Rozmyslam, ze nedokazem zit taky zivot, ze praca, domov, sem tam dovolenka, uz ma to nebavi. Financne si nestazujem, ale fakt ma toto nenaplna a zacinam byt z toho nestastny. Rozmyslam odist niekam, kde je krasne, kde su dobri usmievavi ludia, kde je nizka kriminalita, spokojne sa zije aj z mala. Pozeral som nejake bohom zabudnute ostrovy, kde zije iba par tisic ludi. Vacsinou ziju z turistickeho ruchu alebo sa nieco pestuje, ci rybolov. Nechcem mat vela penazi, chcem praveze taku nematerialnu spokojnost.
Je tu niekto, kto takto nejako zije? Alebo poznate niekoho, na koho by ste mi vedeli dat kontakt? Chcel by som sa o takomto zivote s niekym porozpravat, vyhody, nevyhody, bonusy, rizika...
Kde je vo svete naj?
Juzna Amerika nie Afrika :D
Tak hej, potrebujes na Novy Zeland pracovné viza, ale oni zhanaju kvalifikovaných ludi, lebo tam nema kto robit. Vela ľudi na NZ zneužíva soc. system a ide do predcasneho a invalidneho dochodku, alebo zije z podpory. Dokonca bývalý premiér sa sťažoval, ze sa obcanom na NZ nechce pracovať :D
Juzna Amerika ma tu nevýhodu, ze musis vedieť po španielsky. Južná Amerika nie sú len drogove kartely a vrazdy. Take Chile je celkom fajn krajina. Alebo potom nejaky ostrovcek v Karibiku. Kuba napr. uz dlho nebude chudobnou krajinou, lebo súdruhovia tam pomaly zavadzaju Cinsky model: statom riadeny kapitalizmus bez demokracie. Ako to je na inych ostrovoch to neviem.
Zaujímava téma, tiež som o tom dosť premýšlal že celkovo zahodiť tento "modrený spôsob života" a isť niekde na tropický ostrov a tam žit jednoduchý život... ten pocit slobody asi musí byt niečo čo si tu nevieme ani predstaviť.. tie neviditelne okovy ktoré su vytvorené či umelo či nejakým problémom spoločnosti.. všetko padne.. Len čo keď za A - nemám absolutne tušenie kde by som šiel, či by tam bolo bezpečne, ani žiadne skusenosti či praktiky takého spôsobu života.. Možno ostrov kde už žijú ludia a je tam vybudovaná nejaká spoločnosť alebo komunita ale ako niečo take nájsť ?
Tiež sa mi nepáči predstava že mam v podstate len pár možností ako v podstate byť z pohladu spoločnosti "uspešný" alebo "muž" v modernej dobe.. Možem ostať tu, zobrať hyptéku a byt otrokom a žit z dna na den do 50-60 .. niečo sa stane a som bezdomovec.. Chodit do zahraničia kde (ano sú tam peniaze, aspon dačo) nás beru ako podradný druh... to niesu ine možnosti ? Ja by som najradšej ostal doma na Slovensku ale keď človek tu nemá dôstojný život, ani poriadnu lekársku starostlivosť, ani plat.. ani potraviny.. aby mal nejaký byt/dom v ktorom chce mat rodinu, musí podpísať zmluvu z diablom.. alebo zahraničie.. čo tiež neni bohviečo.. ale je to ta "slobodnejšia cesta" Bolo by fajn ak by fakt tu napísal niekto nejake realne skusenosti s niečim podobným...
Kalgan, ale tam nemožeš len tak sa zbaliť a žiť či? Len pracovné viza a ked skonči práca tak zase nazad či? A ta Južna Afrika to neviem či je bezpečné miesto, tam sa nemaznajú s nikým si myslím.. a rasová nenávisť tam určite je tiež.. alebo sa mýlim ?
Filipecko, dievča som;)
Koniecsveta, si chalan alebo baba? :)
Kalgan - Kanada je asi moc studena , Novy Zeland mozno ano, ale asi moc velke na to co potrebujem. Zil si v tychto krajinach? Ja som myslel nieco ako Kiribati a pod.
Ale ak chces jednoduchy zivot, tak Juzna Amerika
Novy Zeland a Kanada ;)
Poďme spolu! :)